Devlerden kâr açıklaması

28.07.2016 - 09:31 | Son Güncelleme :

Akbank'ın ikinci çeyrek net kârı 1.33 milyar TL ile beklentileri aşarken, Turkcell'in ikinci çeyrek net kârı yüzde 42 düşüşle 416.3 milyon TL oldu.

https://i.bigpara.com/i/55big/yuzde_hesaplama.jpg

AKBANK'IN KÂRI BEKLENTİLERİ AŞTI

Akbank'ın ikinci çeyrek konsolide olmayan net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 95 artışla 1.33 milyar liraya yükselerek beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Reuters anketinde bankanın 1.23 milyar lira net kâr açıklaması bekleniyordu.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Bankanın KAP'a gönderdiği mali tablolara göre ikinci çeyrek sonunda krediler ve alacaklar ise 2015 sonuna göre yüzde 4.4 artarak 148 milyar lira oldu.

TURKCELL'İN KÂRI GERİLEDİ

Turkcell'in ikinci çeyrek net kârı yaklaşık yüzde 42 düşüşle 416.3 milyon liraya gerilerken; şirket yılsonu için gelir büyümesi ve FAVÖK marjı hedeflerini koruduğunu açıkladı. Turkcell'in KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, ikinci çeyrek hasılatı yüzde 8 civarı artışla 3.3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Turkcell'den net kârdaki düşüşle ilgili yapılan değerlendirmede, "Bu düşüş temel olarak, 2015 yılı ikinci çeyreğindeki kur farkı gelirlerine kıyasla kur farkı gideri kaydedilmesi, Fintur’un olumsuz katkısı, düşük nakit bakiyesi kaynaklı vadeli mevduat faiz gelirindeki azalış, kredilerden ve 4.5G borcundan kaynaklanan faiz giderlerindeki artış ve 4.5G lisansı sebebiyle amortisman giderlerindeki artıştan kaynaklandı" denildi.

Açıklamada, buna karşın yılsonu için Turkcell Türkiye ve grup gelirlerinde yüzde 8-10 büyüme ve yüzde 31-33 grup FAVÖK marjı hedeflerinin korunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Turkcell, grup operasyonel yatırım harcamalarının gelire oranı hedefini ise hızlanan 4.5G yatırımlarının etkisiyle daha önceki yüzde 20 seviyesinden yüzde 25'e revize etti. 

 

Hisse Başarıyla eklendi