Dev şirket özelleşti, işte yeni sahibi!

20.10.2016 - 17:06 | Son Güncelleme :

Türkiye Petrolleri için en yüksek teklifi, Turkuaz Petrolleri'nin sahibi Zülfikarlar Holding verdi

https://i.bigpara.com/i/55big/turkiye_petrolleri_tp_5489.jpg

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılan TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki İdare hissesinin özelleştirilme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 490 milyon TL ile Zülfikarlar Holding A.Ş. tarafından verildi.

ÖİB, TP Petrol ihalesi için 4 teklif almıştı. Teklif sahipleri Zülfikarlar Holding A.Ş., Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu ve SBK Holding A.Ş. olmuştu.

Türkiye Petrolleri

Haberin Devamı

TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 4,4 pazar payı ile altıncı en büyük oyuncu konumunda. Şirket 400’e yaklaşan bayi, stratejik lokasyonlarda bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisine sahip bulunuyor.

Turkuaz Petrol

1994 yılında kurulan Turkuaz Petrol Ürünleri A.Ş., Zülfikarlar Holding çatısı altında faaliyet yürütüyor. Şirketin 350’ye yakın istasyonu , 4 akaryakıt terminali, 7 bölge temsilciliği, 10 ikmal noktası 1 madeni yağ fabrikası bulunuyor. Şirket bünyesinde 200’ü aşkın personel yer alıyor.

 

 

Hisse Başarıyla eklendi