Dev banka tazminat ödeyecek

28.09.2016 - 16:11 | Son Güncelleme :

RBS, 1.1 milyar dolar tazminatta anlaştı.

https://i.bigpara.com/i/55big/rbs_157.jpg

Royal Bank of Scotland, ABD'de finansal krizden sonra iflas eden bazı kedi birliklerine toksik mortgage ürünleri sattığı suçlamalarında uzlaşmaya varmak için 1.1 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Bu açıklamayı yapan ABD Ulusal Kredi Birlikleri Yönetimi'nin (NCUA) yönetim kurulu başkanı Rick Metsger, RBS gibi, şirketlerin krize girmesinde payı olan finansal kurumlardan tazminat almak için çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Reuters'in haberine göre; RBS, kredi birliklerine ipoteğe dayalı tahvil satışlarında kusurlu işlem yaptığı gerekçesiyle ABD'de açılan birden çok davada uzlaşma arıyor. NCUA' nın 2008 finansal krizinden önce yapılan satışlardan dolayı çeşitli bankalardan alınan tazminatın tutarı, RBS ödemesiyle 4.3 milyar dolara çıkacak.

Söz konusu dava, RBS' in geçmiş kusurlu davranışlarından doğan tazminat taleplerini karşılamak için ayırdığı yaklaşık 5 milyar dolarlık fona dahil. Ancak bazı analistler bankanın karşılaşacağı toplam talebin bu miktarın çok üstünde olacağını söylüyorlar.

Bugün açıklanan anlaşmayla şikayetçi Western Corprate Federal Credit Union ve U.S. Central Federal Credit Union adına NCUA'nın California ve Kansas'ta açtığı davalar çözümlenmiş olacak. RBS, 2015 yılında da NCUA'nın New York'ta açtığı benzer bir davada uzlaşmak için 129.6 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Haberin Devamı

NCUA' dan yapılan yazılı açıklamada, anlaşma hükümlerine göre RBS'in hatalı olduğunu kabul etmediği belirtildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi