Deutsche Post 20 Milyar Dolar

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Alman Posta işlekmesi Deutsche Post World Net AG hisselerinin arz fiyatını belirledi. 18 ile 23 euro fiyat aralığından halka arzı planlanan şirketin hisselerinin 21 eurodan arz edilmesi kararlaştırıldı. Belirlenen bu fiyat ile şirketin değeri 23.4 milyar euro (20 milyar dolar) oldu.


Deutsche Post`dan yapılan açıklamada şirketin arzdan 6.6 milyar euro gelir sağlayarak bu yıl içerisinde Avrupa`da yapılan arzlar arasında ikinci sırayı aldığı kaydedildi. Daha önce İsveç şirketi Telia haziran ayında 8.9 milyar dolarlık arza imza atmıştı. Deutsche Post böylece mart ayında 6 milyar euro luk araza imza atan Infineon Technologies`i de geride bırakmış oldu. Deutsche Post İcra Direktörü Klaus Zumwinkel haber ajanslarına faks ile yaptığı açıklamada hisselere olan yüksek talebin şirketin fiyatının çekiciliğine bağlı olduğunu kaydetti. Açıklamada hisselerin yarısının bireysel yatırımcılara sunulduğunun altı çizilirken, talebin üçte ikisinin Alman yatırımcılar tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı. Arz programı dahilinde 145 bin şirket çalışana 400 milyon euroluk hisse verildiği bununda toplamın yüzde 6`sı olarak gerçekleştiği belirtildi. İngiltere, İtalya, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve İspanya`dan bireysel yatırımcıların hisse arzına ilgi gösterdiklerinin altı çizilirken, ABD ve Japonya`dan da kurumsal yatırımcıların şirket hisselerine ilgi gösterdiği ifade edildi.


BUGÜN BORSADA;

Şirket hisselerinin bugünden itibaren işlem görmeye başlayacağı bildirildi. Arzda Alman Hükümeti ve Kreditanstalt fuer Wiederaufbau toplam 278.2 milyon adet hisse arzı gerçekleştirdi. Ayrıca arza dahil olan bankaların daha sonra 42.73 milyon adet ek hisse satmak için greenshoe opsiyonu bulunuyor. Deutsche Bank ve UBS Warburg`un konsorsiyum eş liderliğini yürüttüğü arzda 16 ayrı banka daha görev aldı. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi