Derviş, Londra`ya gidiyor

15.09.2001 - 13:13 | Son Güncelleme :

Devlet Bakanı Kemal Derviş, geçtiğimiz yaz boyunca iki kez programına aldığı ancak gerçekleştiremediği Londra gezisine yarın başlıyor


Devlet Bakanı Kemal Derviş, geçtiğimiz yaz boyunca iki kez programına aldığı, ancak son dakika gelişmeleri nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı Londra gezisini yarın başlatıyor.

Yarın İngiltere`nin başkenti Londra`ya gelmesi beklenen Bakan Derviş, temaslarına ise 17 Eylül Pazartesi günü erken saatlerde başlayacak.

Derviş`in Londra`daki ilk teması göreve gelmesinden bu yana kendisiyle yapılmış önemli röportajlara yer veren Financial Times adlı günlük ekonomi gazetesinin muhabir ve yazarlarıyla yapacağı sabah kahvaltısı olacak.

Ticaret Bakanı ile görüşecek

Derviş, daha sonra İngiltere Ticaret Bakanı Barones Symons ile Dışişleri Bakanlığı`nda bir görüşme gerçekleştirecek. Tamamen iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesine amacına yönelik olarak programa alınan bu görüşmenin ardından Bakan Derviş`in bir sonraki durağının ise önemli bir uluslararası reyting kuruluşu olan Standard and Poors`un Londra`daki merkezi olabileceği belirtiliyor. Ancak programın bu maddesinin henüz kesinlik kazanmadığı kaydediliyor.

Bakan Derviş`in gezisinin ikinci günü temasları da 18 Eylül Salı sabahı DEİK konferansıyla başlayacak. Bakan Derviş, bu toplantıda da Türk ekonomisindeki önemli gelişmeleri uluslararası finans çevreleri ve bankacılara anlatmak üzere bir konuşma yapacak.
 

Hisse Başarıyla eklendi