Derviş: Bazıları moral bozuyor

25.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, önceki akşam İzmirli işadamlarıyla yediği yemekte ANAP ve DSP dışındaki siyasetçilerin tepkisinin zaman zaman moralini bozduğunu belirterek, isim vermeden MHP`den yakındı. Derviş, ‘‘Ama program çok az sapmayla ilerliyor. Bezginliğimiz yok’’ dedi.


Derviş, Asansör Restoran`da İzmirli işadamlarıyla basına kapalı yemek yedi. Yemeğe İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Kemal Derviş`in danışmanı Oya Ünlü, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Tuğrul Yemişçi, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özmen, Ege İhracat Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mete Uğuz katıldı. Derviş yemekte işadamlarının ekonomik program ve ekonomik durumla ilgili görüşlerini öğrenmek istedi, bu konuda sorular sordu. İşadamları, özellikle reel sektöre kaynak aktarılmasını ve ihracatçılara Eximbank kaynaklarının arttırılmasını istedi. Derviş, TOBB`un kaynaklarından Eximbank`a 100 milyon dolar aktarılacağını belirterek ‘‘Haklısınız. Eximbank kaynaklarını arttırmak gerekiyor. Bunun için yoğun olarak çalışıyoruz’’ dedi. Derviş, işadamlarının ihracatta koordinasyon eksikliğinden şikayet etmeleri üzerine de Hazine, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve bakanlıklar arasında koordinasyona büyük önem verdiklerini ve bunun daha iyi çalışması için çaba sarfedeceklerini kaydetti.


POLİTİKADA YORUM YOK
İzmirli işadamları, Derviş`in özellikle politikaya girip girmeyeceği konusundaki görüşlerini öğrenmek isterken, Derviş bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. Çok önemli bir program yürüttüklerini belirten Derviş, ‘‘Özellikle DSP ve ANAP dışındaki bazı partilerin üyelerinden gelen tepkiler zaman zaman moralimizi bozuyor, ama kesinlikle bir yılgınlığımız, bezginliğimiz yok. Çok az sapmayla programı yürütüyoruz. Temmuz ayı içinde bankaların sendikasyon geri ödemeleri zirve noktasında, bunu aştıktan sonra enflasyonda da bir inme başlayacak, sonbaharda ciddi bir düzelme göreceğiz’’ diye konuştu. Derviş`in koalisyon ortağı 3 partiden DSP ve ANAP`ın dışındaki partilerin mensuplarından şikayetçi olması, isim vemeden MHP`yi hedef aldığı şeklinde yorumlandı.
 

Hisse Başarıyla eklendi