Deri Sektörünün Tanıtım Atağı

05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Uluslararası Deri Günleri Fuarı Kapsamında Düzenlenen Defilelerde Sunulan Koleksiyonlar, Fashıon Tv Aracılığı İle 141 Ülkede 6 Ay Boyunca Tanıtılacak.


İSTANBUL (A.A) - 05.12.2000 - Türk deri sektörü kendi markalarını yaratmak için tanıtım atağına hız verdi. İstanbul`da 12-14 Ocak tarihlerinde yapılacak Uluslararası Deri Günleri Fuarı`nda gerçekleştirilecek Leather Fashion İstanbul defilelerinde sunulacak koleksiyonlar, dünyanın en büyük moda kanalı Fashion TV aracılığı ile 141 ülkede 6 ay boyunca tanıtılacak. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) ve Türkiye Deri Vakfı (TDV) desteği ile yürütülecek kampanya çerçevesinde, 10 firmanın ürünleri sergilenecek. TDKD Başkanı Hüseyin Demirci, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye`de dünyanın en önemli markalarının üretilmesine karşın, Türkçe marka adlarıyla üretim yapamadığına işaret etti. Deri konfeksiyon sektörünün üretim kapasitesi, işgücü ve ihracat açısından önemli bir güç olduğunu belirten Demirci, Potansiyelimizi ve gücümüzü dünya pazar koşullarını gözönünde bulundurarak akılcı kullanamıyoruz. Artık sektör fason üretim dönemini kapatıp marka yaratmak gibi yeni alanlara yönelmelidir dedi.


İTALYA BİZDEN ÜRKÜYOR...

Firmaların kendi başına marka yaratmasının zor olduğunu, öncelikle ülke imajı yaratılması gerektiğini kaydeden Demirci, bunun için de ticari ihtisas fuarlarına, moda etkinliklerine TDKD çatısı altında katılması gerektiğini ifade etti. Demirci, Türk deri konfeksiyon sektörünün deri işleme kapasitesi bakımından dünyada İtalya`dan sonra ikinci sırada geldiğini vurgulayarak, Bugün bizim içimizde dünya markaları ile boy ölçüşecek ürünleri meydana koyan firmalar var. Rakibimiz İtalya bile bizden ürküyor diye konuştu. En büyük eksiklerinin düzgün pazarlama stratejisi geliştirememek ve uygulayamamak olduğunu belirten Demirci, Uluslarası Deri Günleri Fuarı`nın, sektörün gerçek yapısını ve potansiyelini global pazara aktarmak için çok iyi bir fırsat olacağını kaydetti.
 

Hisse Başarıyla eklendi