`Demokrasinin olmadığı yere gitmem`

11.02.2008 - 09:51 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
İlk çocuğum dediği Bisse`yi kardeşine emanet ettikten sonra kendi adını taşıyan markasıyla erkek hazır giyiminde yoluna devam eden İbrahim Kefeli, işadamı Bekir Okan`ın Kazakistan`da yaptığı alışveriş merkezinde yer alacağını belirtti. Kefeli, projeleri hakkında şunları söyledi:
Kazakistan son yıllarda yatırımların yöneldiği bir yer, ama geçmiş tecrübelerim bana parlak ışıkların her zaman devam etmeyeceğini de gösterdi. Rahmetli Sakıp Sabancı, pencerelerin yüzde 90`ının eski olduğu Rusya`ya neden girmediklerini sorduğumda, `Aman kardeşim biz demokrasinin olmadığı yere gitmiyoruz` demişti. Kazakistan`da bazı boşluklar gördüm. O nedenle önce yatırım yapılacak alanları etüt etmek gerek. Görülen parlak ışık devamlı olmayabilir. Demokrasinin olmadığı yerde olmayacağız.
Kazakistan`ı bir üs olarak gördüğünü ifade eden Kefeli, Orada 2 mağaza açarak ne kadar para kazanabilirim ki? Açacağım mağaza havayı koklamak için bir nevi üs olacak. Tarım, inşaat, sağlık ve eğitim benim gelişeceğini ve açıklarını gözlemlediğim alanlar diye konuştu.
Vakıf kurmak istediğini dile getiren Kefeli, ekonomik şartlar nedeniyle bir süreliğine ertelediği projesine ilişkin olarak, İbrahim Kefeli Vakfı, menfaat amaçlı değil, hizmet amaçlı bir vakıf olacak. Bu vakıf sağlık, eğitim gibi alanlarda da hizmet verecek dedi.


`Cadde mağazacılığı öldü`

Yeni açılan alışveriş merkezlerinin potansiyel yaratmadığını dile getiren Kefeli, Alışveriş merkezlerindeki kontrolsüz artış cadde mağazacılığını öldürdü. Yürüme mesafesinde alışveriş merkezleri var. Bunlar mevcut müşteriyi de ikiye bölüyor dedi. Şu an sadece Metro City`de yer aldıklarını söyleyen Kefeli, 5 mağaza açma hedefmizi askıya aldık. 2 yıl bekleyip gerçekten olmalıyız dediğimiz alışveriş merkezlerinde olacağız ve bayilik sistemiyle büyüyeceğiz diye konuştu.
 

Hisse Başarıyla eklendi