`Demokrasi ve AB süreci için olumlu`

24.07.2007 - 08:59 | Son Güncelleme :

Lameiras, AK Parti`nin aldığı oy oranıyla tek parti hükümeti kurabileceğini, bunun da demokrasi ve AB süreci için çok olumlu olduğunu söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/

AB Dönem Başkanı Portekiz`in Ankara Büyükelçisi Jose Manuel de <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/abavrupabirligi.jpg" align="right" vspace="5">Carvalho Lameiras, AK Parti`nin aldığı oy oranıyla tek parti hükümeti kurabileceğini, bunun da demokrasi ve AB süreci için çok olumlu olduğunu söyledi.

CNNTURK

Lameiras, Türkiye`deki seçim sürecinin başarıyla tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Seçimin başarıyla tamamlanması, Türkiye`deki demokrasi seviyesinin üst düzeyde olduğunu teyit etmiştir” dedi.
 
Büyükelçi Lameiras, seçim sürecinin, AB`ye katılım müzakereleri çerçevesindeki reform süreci için gerekli istikrarı yaratacak bir hükümetin kurulmasını sağlayacağını kaydetti.
 
AB Dönem Başkanı Portekiz`in yeni hükümetten beklentisinin ne olduğunun sorulması üzerine ise Portekiz Büyükelçisi, beklentilerinin “yeni hükümetin, Türkiye`nin AB`ye katılımı için gereken yükümlülüklerin ve reformların gerçekleştirilebileceği tam bir istikrar sağlaması” olduğunu bildirdi.
 
AK Parti`nin, aldığı oy oranıyla tek parti hükümeti oluşturabileceğini de kaydeden
büyükelçi, bunun demokrasi ve Türkiye`nin AB`ye katılım süreci için çok iyi olduğunun altını çizdi.
 
“Türk halkının tercihi AB’den yana”
 
Türkiye`deki genel seçimlerden AK Parti`nin birinci parti olarak çıkmasıyla, Türk halkının tercihinin AB yönünde olduğunun anlaşıldığı belirtiliyor.
 
Türkiye`deki seçim sonuçlarının AB`de olumlu yankı yaptığının kesin olduğunu belirten diplomatik kaynaklar, bunun AK Parti hükümetinin daha önce AB yolunda yaptığı reformlara bağlanabileceğini ifade ettiler.
 
Diplomatik kaynaklar, AK Parti hükümetinin AB`ye daha yakın, Abr eformlarını yapmış ve bundan sonra da yapabilecek bir parti olarak görüldüğünü de kaydettiler.
 
AK Parti`nin çok büyük bir çoğunlukla seçimi kazandığına dikkat çeken kaynaklar, dolayısıyla Türk halkının tercihinin AB yönünde, yani reformların devam ettirilmesi yönünde olduğunun anlaşıldığını belirttiler.
 
Diplomatik kaynaklar ayrıca, AB`nin, Türkiye`nin reform sürecini sürdürmesini ve kasım ayındaki ilerleme raporundan önce bazı olumlu adımlar atmasını beklediğini ifade ettiler.
 
AK Parti`nin, mevcut hükümetin devamı olması nedeniyle AB konusuna hakim olduğunu bildiren kaynaklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da AB üyelik sürecinin devam ettirileceğini dünkü konuşmasında teyit ettiğini hatırlattılar.

 

Hisse Başarıyla eklendi