Demirel, İsrail`de Görev Başında

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İsrail-Filistin çatışmalarını araştırmak için kurulan Uluslararası Araştırma Komisyonu, İsrail`de çalışmalarına başladı.


Aralarında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in de bulunduğu, Amerikalı senatör George Mitchell başkanlığındaki komisyonun üyeleri, ilk olarak, İsrail`in istifa eden başbakanı Ehud Barak ile biraraya geldi. Barak`ın yardımcısı Gadi Baltiansky, İsrail`in utanacak ya da saklayacak bir şeyi olmadığını söyledi. Komisyon üyelerinin bugün ilerleyen saatlerde Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ile Gazze`de görüştükten sonra Mısır ve Ürdün`e de ziyarette bulunacak. 5 üyesi bulunan komisyonun, 3 gün geçireceği bölgede şu an için yerinde tespit yapmayacağı, çalışmalarını daha çok tarafların sunduğu yazılı belgeler üzerinde yürütecekleri belirtildi.


SEÇİM KARMAŞASI;

Başbakan Ehud Barak`ın önceki gün aldığı istifa kararıyla İsrail`de 60 gün sürecek bir seçim süreci de `start` almış oldu. Barak`ın Pazar günü sürpriz bir şekilde istifa etmesinin ardından, İsrail iç politikasında ortaya çıkan karışıklık artarak devam ediyor. Ülkede yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, Netanyahu başbakanlık makamı için en güçlü aday olarak gösteriliyor ama milletvekili olmadığı için adaylığını koyması şu anda mümkün gözükmüyor.. Tüm yasal imkansızlıklara rağmen Netanyahu dün, Barak`ın karşısına çıkarak Likud partisinden başbakanlığa aday olduğunu açıkladı. Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, parlamentoya, bu göreve gelebilmesini sağlayacak gerekli yasal düzenlemeyi yapması çağrısında bulundu. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi