Demirbank Bulgaria Atağa Geçiyor

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Demirbank Bulgaria Genel Müdürü Caner Çelik, Bulgaristan ekonomisinin risksiz olduğunu bu nedenle orada bankacılık yapmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Demirbank Bulgaria, Bulgaristan Merkez Bankası Başkanı Rumen Simeonov ve ülkenin önemli finans kuruluşu temsilcilerini İstanbul`da ağırladı.

Caner Çelik, Bulgaristan`da bankacılığın risksiz olmasını Para Kurulu`nun çalışmalarına bağladı. Türkiye`de risklerin çok değişkenlik gösterdiğini ifade eden Çelik, Bulgaristan ekonomisi çok stabil. Para birimi marka endeksli. Faiz ve para riski yok. Bu nedenle kolay çalışıyoruz. Ama Türkiye`de o noktaya doğru gidiyor diye konuştu.

`KREDİ KARTI VERECEĞİZ`
Bulgaristan`da bugüne kadar ağırlıklı olarak ticari bankacılık yaptıklarını ama bireysel bankacılık faaliyetlerine de başlamayı planladıklarını söyleyen Çelik, Kredi kartı yetki belgesi aldık. Tecrübeli olduğumuz ürünleri Bulgaristan`da lanse edeceğiz dedi. Bulgaristan`da 1.5 yılda 12 misli büyüdüklerine dikkat çeken Çelik, Yıllık 350-400 milyon dolarlık işlem hacmine sahibiz dedi.


 

Hisse Başarıyla eklendi