Demiralp; Üzerimizden Tonlarca Yük Kalktı

27.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Selçuk Demiralp, en önemli iki hedefin enflasyondaki düşüşün hızlandırılması ve cari işlemler açığının azaltılması olduğunu söyledi. Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Kamu bankalarının özelleştirilmesine ilişkin yasanın onaylanması ile üzerimizden tonlarca yük kalktı dedi.Selçuk Demiralp, cari işlemler açığını azaltıcı önlemler, kamu bankalarının özelleştirilmesi ve geçen hafta piyasalarda yaşanan dalgalanma konusunda açıklamalar yaptı. Demiralp, Aralık ayının ilk haftasında IMF`ye verilecek ek niyet mektubunda 2001 yılı için belirleyici nitelikte olan 2 konunun ön plana çıkacağını vurguladı ve 2001 yılının en önemli hedefleri enflasyonun düşüşünü hızlandırmak, cari işlemler açığını kontrol altına almaktır dedi.


TELEKOM`UN SATIŞI;

Demiralp, gelecek yıl da Türk Telekom`un hisse satışı başta olmak üzere yapısal reformların hem bütçe hem de KİT harcamalarını kontrol altına alan önlemlerin önemini koruyacağını hatırlatmayı ihmal etmedi. Kamu bankalarının özelleştirilmesine dönük yasal düzenlemenin gerek IMF gerek Dünya Bankası mali sektör uyum kredisi gerekse bu krediye paralel Japon finansman desteği açısından kritik değerde olduğunu vurgulayan Demiralp, Sayın Cumhurbaşkanı`nın yasayı imzalaması bizi oldukça rahatlattı. Üzerimizden tonlarca yük kalktı. Kamu bankalarının özelleştirilinceye kadar TBMM denetimine tabi olması yönündeki uyarısı da en kısa süre içinde yerine getirilir dedi. Kara Çarşamba olarak nitelendirilen piyasa spekülasyonu konusunda tekrar tekrar yorum yapmanın doğru olmayacağını ifade eden Demiralp, sözlerini şöyle tamamladı:

Geçen hafta yapılan liderler zirvesinde piyasaların sıkıntılı olduğunu ancak ekonominin yapısal temellerinin sağlam kurulduğunu vurguladık. Piyasada herkesin bildiği olaylar hissedilince reaksiyonel bir tavırla devreye girmek yerine piyasa aktörlerine olgun bir şekilde kendi iç otokontrol mekanizmalarıyla sorunu çözmelerini, ortalığı yatıştırmalarını bekledik. Baktık ki piyasa düzelmiyor, müdahale ettik. Bu olay sonuna kadar kararlılıkla uygulanması için hem hükümetin hem teknik kadronun sonuna kadar kararlılıkla ve tavizsiz gideceğinin de işareti olarak değerlendirilecektir. (YENİ BİNYIL)

 

Hisse Başarıyla eklendi