Dell hatalı lap top`ları topluyor

17.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


DünyanIn en büyük bilgisayar üreticilerinden Dell, lap-top bilgisayarlarında kullandığı Sanyo marka pillerdeki sorun nedeniyle 27 bin bilgisayarını geri çağırdı.


Dizüstü bilgisayarların, kullanılan pillerin çok çabuk ısınması ve zaman zaman yangına neden olarak bilgisayarları kullanılamaz hale getirmesi nedeniyle toplatıldığı belirtildi. Toplanan bilgisayarlar, pillerden kaynaklanan sorunların tespit edilip giderilmesi ve yeni pillerin takılmasının ardından iade edilecek ya da yenileriyle değiştirilecek.


Konuyla ilgili açıklamayı yapan Dell Sözcüsü T.R. Reid, kendilerine ilk şikayetin Eylül ayı başında ulaştığını ve derhal harekete geçtiklerini söyledi. Bilgisayar kullanıcılarına mektup, e-mail ya da telefonla ulaştıklarının altını çizeh Reid, Bize ulaşan şikayet sahiplerinin yanısıra sözkonusu pilleri kullanan diğer tüketicilere de pillerini değiştirmeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz dedi.


Arızalı pillerle piyasaya sürülen bilgisayarların 22 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında Kuzey ve Orta Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika`nın bir bölümünde satıldığı belirtildi. Reid, soruna iki pil arasında bulunan bir metal parçasının yol açtığını ifade etti. (SABAH)


 

Hisse Başarıyla eklendi