Deli dana`da Misilleme

28.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Deli dana hastalığının ilk kez görüldüğü ve bu nedenle yıllarca AB ülkelerine sığır eti satamayan İngiltere, şimdi aynı konuda Fransa`yı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda kendi sığır eti üzerindeki bütün ihracat kısıtlamaları kaldırılan İngiltere, Fransa`da birkaç deli dana vakasına rastlanmasının ardından bu ülkenin sığır etine boykot uygulama olasılığı üzerinde duruyor.


İngiltere Tarım Bakanı Nick Brown, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gıda Standartları Dairesi uzmanlarından bir grubun Fransa`ya gönderildiğini belirtti. Söz konusu ekibin Fransız sığır etleri üzerinde yaptıkları incelemenin sonucuna göre yasaklamanın gündeme gelebileceğini belirtti. AB içinde uygulanan yasalar gereği `kanunsuz` sayılma ihtimaline rağmen Fransız sığırının güvensiz bulunması halinde boykota gitmekten başka seçenekleri kalmayacağını belirten Nick Brown`a, bu konuda ana muhalefet partisi Muhafazakâr Parti`den de destek geldi.
Muhafazakâr Parti`nin gölge Tarım Bakanı Tim Yeo, Fransa`nın elindeki sığır eti stokunu eritebilmek için bütün satışlarını İngiltere`ye yöneltebileceği uyarısında bulunurken, hükümetten halkın sağlığını koruyabilmek adına Fransız etine hemen boykot uygulamaya başlamasını istedi. (RADİKAL)


 

Hisse Başarıyla eklendi