Dedeman Grubu da İnternet İşine Giriyor

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kısa bir süre önce grup içi yeniden yapılanma sürecine giren Dedeman Holding, bu çalışmalar doğrultusunda farklı sektörlere adım atmaya hazırlanıyor. Geçen mayıs ayında Ankara’da Test Kalp Tanı ve Sağlık Merkezi’ni kuran ve böylece sağlık alanına yatırım yapan Dedeman şimdi de telekomünikasyon sektörüne giriyor.

Holding’in bu alandaki faaliyetlerin son derece gizli tutuluyor. Grup yöneticileri konuyla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınırken, bu alana yatırım için fizibilite çalışmaları başlattıklarını doğruluyor.

Ortak şirket kurulacak

Dedeman Holding, genel stratejisi çerçevesinde, faaliyet alanlarında çeşitlenme ve entegrasyonu sağlamak amacıyla zaman zaman konusunu uygun gördüğü ihtisas şirketleriyle ortaklık kuruyor. Buray İnşaat ve Turizm A.Ş., Uktaş A.Ş., Anfaş A.Ş., şirketin bu ortaklık stratejsine örnek olarak gösterilebilir.

Dedeman’ın telekomünikasyon alanındaki yatırımı için de benzer bir yol izleyeceği belirtiliyor. Gru, bu amaçla İstanbul’da faaliyet göstermekte olan Teknobil isimli firmayla ortaklık zemininde görüşmelerini sürdürüyor.

Uydu bağlantılı sistemler

1997 yılında kurulan Teknobil firması ağırlıklı olarak uydu bağlantılı sistemle araç takibi alanında faaliyet gösteriyor. Dedeman Holding Teknobil ile ortak bir şirket kurmayı planlıyor. Holding tarafından verilen bilgiye göre kurulacak olan şirkette Dedeman Holding’in hisse payının yüzde 50’nin üzerinde olması düşünülüyor.

2001 yılı başında kurulması düşünülen şirketin ismi ve kuruluş sermayesi hakkında her iki şirket de bilgi vermekten kaçınmakla birlikte firmanın ana faaliyet konusunun internet ve data iletişimi olacağı belirtiliyor.

Teknobil’in profili

‘Dedeman Holding’in telekomünikasyon alanındaki projelerini hayata geçirebilmek için ortaklık kurmak istediği firma olan Teknobil, bundan üç yıl önce Davut Kavranoğlu tarafından kuruldu. Falcon GSM modemleri ve Twinhard Notebook Computers’in Türkiye genel distribütörlüğünü yapmakta olan Teknobil, internet ve data iletişimi konusunda da yurtiçi ve yurtdışında çeşitli projeler gerçekleştiriyor. (EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi