Data Menkul`un alacaklılar cetveli hazır

04.07.2003 - 14:35 | Son Güncelleme :

Yatırımcıları Koruma Fonu tarafından, Data Menkul Kıymetler Ticareti A.Ş´nin tedrici tasfiyesinde alacaklılar cetvelinin hazırlandığı bildirildi


Yatırımcıları Koruma Fonu tarafından, Data Menkul Kıymetler Ticareti A.Ş´nin tedrici tasfiyesinde alacaklılar cetvelinin hazırlandığı bildirildi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş Yatırımcıları Koruma Fonu´ndan yapılan açıklamada, Data Menkul Kıymetler Ticareti A.Ş´nin tedrici tasfiyesinde ikinci aşamanın sonuçlandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu´nun 13.03.2002 tarihli kararı ile tedrici tasfiyeye tabi tutulan Data Menkul Kıymetler Ticareti A.Ş´nin yatırımcılara ilişkin alacaklılar ve avans cetvellerihazırlandı. Söz konusu alacaklılar listesi çerçevesinde, toplam 822 yatırımcıya 50 milyon lira ile 28 milyar 500 milyon lira arasında değişen miktarlarda avans ödeneceği, ödenecek avansların 772 yatırımcının alacağının tamamını karşıladığı kaydedildi. Bu şekilde yatırımcıların yüzde 94´ünün alacağının tamamının karşılandığı, Aracı Kurumun aynen teslim edilemeyen hisse senedi ve nakit nedeniyle toplam 5.5 trilyon liralık yükümlülüğünün mevcut olduğu ve ödenecek toplam 3.2 trilyon liralık avans ile bu alacağın yaklaşık yüzde 60´lık kısmının karşılanacağı bildirildi. Alacaklılar cetveline, 4 Ağustos 2003 tarihine kadar itiraz edilebileceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

´´Fon´a başvurmuş olup, alacaklılar cetveline herhangi bir itirazıbulunmayan yatırımcıların, saklama hesaplarındaki sermaye piyasası araçlarının dağıtımı aynen teslim edilebilen nakit alacakları ile fon kapsamında yapılacak avans ödemelerine yasal prosedür gereği itiraz süresinin sonu olan 4 Ağustos 2003 tarihinden itibaren başlanacaktır. Yatırımcıların bakiye alacakları, Aracı Kurum malvarlığının nakde çevrilmesinden elde edilecek tutarlarla sınırlı olarak karşılanabilecektir.´´ (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi