Daimlerchrysler´in toplam karı azaldı

24.07.2003 - 15:12 | Son Güncelleme :

DaimlerChrysler otomotiv şirketinin, toplam karının yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre azaldığı bildirildi


DaimlerChrysler otomotiv şirketinin, toplam karının yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre azaldığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, toplam kardaki düşüşün, şirketin ABDkolu Chrysler´in zararından kaynaklandığı bildirildi. Açıklamada, şirketin geçen yılın ikinci üç aylık döneminde 1.1 milyar dolar olan toplam karının bu yılın aynı döneminde ancak 125 milyon dolara ulaştığı da belirtildi.

ABD pazarında rakipleri General Motors ve Ford ile şiddetli bir fiyat savaşına tutuşan Chrysler´ın yılın ikinci çeyreğinde 1.090 milyar dolar zarar ettiği kaydedildi. Alman Daimler şirketinin ABD´nin 3. büyük otomotiv firması Chrysler´i almasıyla 1998 yılında kurulan DaimlerChrysler´ın, ABD´de yarı özerk biçime faaliyet gösteren Chrysler ile yaşadığı sorunlar bitmiyor. DaimlerChrysler, aldığından beri zarar eden Chrysler´i 2001 yılında uygulamaya koyduğu kapsamlı maliyet düşürme programı sayesindenihayet geçen yıl kara geçirmeyi başarmıştı. Ancak, ABD pazarındaki keskin rekabetin zorladığı fiyat indirimleri Chrysler´in kısa bir toparlanmadan sonra yeniden zarara girmesine neden oldu.
 

Hisse Başarıyla eklendi