Cumra Kagit San.a.s.`nin 11.03.1998 Tarihinde Ilan Edilen Ozel Durum Aciklamasina Ek Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamay

11.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Ilgi:11.03.1998 tarih, 3772 sayili faksiniz
Ilgi faksinizla aciklamamizi istediginiz konular asagida bilgilerinize sunulmustur.
1)Son yillarda ulusal ve uluslararasi piyasalarin hizla gelismesi, disa acilma politikalari, degisen piyasa sartlarinda etkin rekabet gucune sahip olabilme etkisi ile sirketler buyuk olcekli uretim yapmaya yani optimum buyukluge ulasmaya yonelmislerdir. Bu olusumu gozonune alan Cumra, Baksan, Eltas Sirketleri de, birlesme icin prensip karari almislardir.
2)Devir Alma Islemlerinde Izlenecek Prosedur
Cumra, Baksan, Eltas Sirketeri Ticaret Mahkemesine basvurarak Oz varlik ve eski sermayelerinin odendigine dair tespit isteyeceklerdir. Sermaye Piyasasi Kurulu`na basvurarak birlesme Kurul`un onayina sunulacaktir. Birlesme sozlesmesi her uc sirketin Genel Kurullarinin onayina sunulacaktir. Genel Kurullarin birlesmeyi onaylamasi durumunda cumra sermayesini artirarak Baksan ve Eltas ortaklarina Cumra hissesi dagitacaktir.
3)Devir Alma islemlerinin en cok 4 ay icinde tamamlanmasi planlanmistir.
4)birlesme sonucu buyuk olcekte faaliyette bulunma nedeniyle atil uretim araclari uretim surecine sokularak mevcut makine parkinin rasyonel ve verimli sekilde kullanilmasi saglanacak, verim ve kalite arttirilacak, uretim girdileri daha ucuza temin edilip maliyetler dusurulecek ve orgutlenmede onemli tasarruflar saglanacaktir.
5)Devir alinacak sirketlerin sermayelerinde sermaye piyamiz yoktur. Devralinacak Baksan ve Eltas sirketleri bir Isiklar Holding grup sirketidir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi