Cumhurbaşkanı: Durmuş Bey kendi işine baksın! Başçı ile görüşürüz!

04.02.2015 - 06:51 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Durmuş (Yılmaz) Bey kendi işine baksın'

https://i.bigpara.com/i/55big/recep_tayip_erdogan_650.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/recep_tayip_erdogan_650_8.jpg">

Cumhurbaşkanı, siyasilerin faiz politikası eleştirilerinin fayda sağlamayacağını söyleyen eski MB Başkanı Durmuş Yılmaz'a böyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBC Türkçe'ye konuşan ve siyasilerin faiz politikasına eleştirmesinin fayda getirmeyeceğini söyleyen eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Durmuş (Yılmaz) Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok. Kendisinin başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bir defa bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir, bizim özel gayretlerimizdir. Bir şeyi daha bilmeleri lazım, düşük faiz, büyüme, orada da tespitleri çok çok yanlış. Gerek Amerika'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış, Batı'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış dedi.

##$HABER_976515$##

Merkez Bankası'nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, verdiği demeçte siyasilerin faiz politikasına yönelik eleştirilerinin fayda sağlamayacağını ifade ederek Merkez Bankası'nın gücü abartılıyor. Kısa vadeli faiz silahıyla ülkenin uzun vadeli yapısal sorunları çözülemez demişti.

BAŞÇI İLE GÖRÜŞÜRÜZ

Erdoğan, faiz indirimi konusunda Başçı ile görüşüp görüşmeyeceğiyle ilgili soruya ilerde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile bir görüşme olabileceğini yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı, İlerde bu tür bir görüşme olabilir' dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi