Çukurova, Lazio`nun beyaz atlı prensi oldu

02.07.2003 - 09:28 | Son Güncelleme :


İflas ettikten sonra çıkış yolu arayan İtalyan gıda devi Cirio, tarım ve gıda alanında ortak yatırım için Çukurova ile niyet mektubu imzaladı. Holding bünyesindeki Lazio da bu işbirliğinden yararlanacak

Çukurova Holding, geçen yıl 1 milyar Euro`luk tahvil borcunu ödeyemeyip iflas eden İtalyan gıda devi Cirio Holding`in yeniden yapılanmasına katılacak. Grup, Cirio Holding`e bağlı Cragnotti& Partners ile ortak şirket kurmak için niyet mektubu imzaladı.

İtalya`nın ünlü futbol kulübü Lazio`nun da sahibi olan Cirio, geçen yıl Kasım ayında iflas etmiş ve kontrolünün çoğunluğu bankalara geçmişti. Holdingin iflası sırasında Sergio Cragnotti, holdingin yönetim kurulu üyeleri tarfından görevden alınmıştı.

Anlaşma, İtalyan `İl Sole 24 Ore` Gazetesi`ne, Cragnotti Türkiye`den kendisine beyaz atlı bir şövalye buldu şeklinde yansıdı. Anlaşmaya göre, kurulacak yeni şirkette Çukurova Grubu büyük hissedar olacak, tahvil sahipleri ile bankaların alacaklarını ödemek için yeni kaynaklar bulacak.

Ancak, anlaşma Cirio`nun borçlarının sadece 1.32 Euro`luk bölümünü kapsıyor. Bunun da Cirio`nun borçlarının çok küçük bir bölümünü oluşturduğu tahmin ediliyor.

Şirket yetkilileri bu anlaşmayla `Üretimdeki atılımla ulusal ve uluslararası ticaretin desteklenerek, Cirio`nun tüm borçlarının düzeltilmesi`nin hedeflendiğini açıkladı. Cirio Grubu`nun yeniden yapılanma planına Çukurova Holding`in büyük katkıda bulunacağı da vurgulanıyor. Niyet mektubu bankalarla Cirio`nun küçük hissedarları arasında yeni anlaşmaların saptanmasına zemin sağlayacak. Ancak anlaşmanın yürürlüğe girmesi için bankalar ve hissedarların bu niyet mektubunu onaylaması gerekiyor. Geçen yılı 5.2 milyar dolarlık ciro ile kapatan Çukurova Holding`in tarım sektöründe Türk ve İtalyan işbirliğini güçlendirme stratejisini izleyeceği ve buna bağlı olarak Cirio`nun uluslararası tarım-gıda sektörüne yatırımlar yapacağı kaydedildi. Bu ortaklıktan Cirio bünyesinde bulunan İtalyan 1. Futbol Ligi takımlarından Lazio`nun da dolaylı olarak faydalanması bekleniyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi