Çukurova`dan Cirio için yeni teklif

18.07.2003 - 10:49 | Son Güncelleme :


İtalyan gıda şirketi Cirio Holding`e bağlı olan ve başkanlığını Sergio Cragnotti`nin yaptığı Cragnotti & Partners Capital İnvestments (C&P) ile ortaklık oluşturma müzakerelerine devam eden Çukurova Holding`in, Cirio`nun hissedarlarına daha fazla pay teklifi sunduğu belirtildi.

Tahvil borcunu ödeyemeyip 2002 kasım ayında batan ve kredi bankalarının kontrolü altında bulunan Cirio Holding`in yeni ödeme planının tartışmaları devam ederken; Çukurova Holding`in Başkanı Mehmet Emin Karamehmet`in Cirio yönetim kuruluna bir mektup gönderek yeni bir teklif getirdiği ifade edildi.

İtalyan AGİ haber ajansının verdiği bilgilerde, Çukurova`nın gönderdiği mektupta, Cirio`nun yeniden yapılanma planında öngörülen, hissedarlara ve kredi bankalarına verilen payın yüzde 38.9 oranında artırılmasını teklif ettiği bildirildi.

Mektubunda ‘‘İstikrarlı bir şekilde kontrol edilen Cirio Grubu`nunbaşlıca endüstri ortaklarından biri olmak istiyoruz’’ ifadesini kullandığı belirtilen Karamehmet`in, Cirio`nun danışmanlarına ‘‘Bu teklifi, olabilecek en kısa zamanda kabul etmelisiniz’’ çağrısında da bulunduğu kaydedildi. Çukurova, C&P ile ortaklık müzakerelerini, Markman Consulting & Partners aracı kurumu vasıtasıyla yürütürken; İtalya`da olmadığı söylenen Karamehmet`in bu akşam yapılması öngörülen Cirio Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Roma`ya gelebileceği iddia ediliyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi