Çukurova`da son karar Karamehmet`in

21.05.2013 - 16:24 | Son Güncelleme :

Kilidi yine Mehmet Emin Karamehmet mi çözecek?

https://i.bigpara.com/i/55big/349mehmeteminkaramehmet.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349mehmeteminkaramehmet.jpg">TMSF`nin Çukurova`nın bazı şirketlerine ek koyması sonrasında kilidi yine Mehmet Emin Karamehmet`in çözeceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz Cuma günü TMSF’nin Çukurova Holding’in bazı şirketlerine el koymasının ardından yaşanan tartışma devam ediyor. TMSF yönetiminin, dün Karamehmet ve Çukurova Holidng`in hissedarı olduğu şirketlerin hesaplarına ve eski yöneticilerin hesaplarına haciz uygularken, konuyla ilgili bugün Turkcell`den bir açıklama geldi.

Turkcell, el konulan şirket ve dolaylı ortaklıklarının kendi aktfleri içindeki yerinin çok sınırlı olduğunu ve şirket adına risk yaratmadığını vurguladı.

Konuyu Bloomberg HT’de değerlendiren Yavuz Semerci, Açıklamada TMSF tarafından el konulan şirketlerin ikisinde yüzde 8 ile etkisiz bir ortaklık olduğunu belirtildiğini, Çukuorva’nın ise bin 5’lik bir rakam olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla rakamlar Turkcell açısından sorun teşkil etmiyor dedi.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Semerci, Çukurova Grubu ve eski yöneticilerinin hesaplarına getirilen haciz konusunda ise Bu isimler arasında Emin Karamehmet, Osman Berkmen ve vefat eden Güray Karakılıç’ın da olduğunu belirtti. Cumhur Özkaman ve Tayfun Bayazıt’ın da eski yöneticiler olarak hesaplarına haciz konulduğunu söyleyen Semerci, toplam haciz tutarının yaklaşık 1 milyar TL olduğunu aktardı.

Çukurova Grubu yöneticilerinin de şu anda yol haritası konusunda soru işareti olduğunu belirten Semerci, Son kararı Mehmet Emin Karamehmet verecek. Dolayısıyla grup yöneticilerinin de şu an için nasıl bir yol izleneceği konusunda çok fazla bilgisi yok dedi.

Semerci, çalışanlar için maaşlarını almaları açısından sürecin olumlu olduğuna dikkat çekti.

 

Hisse Başarıyla eklendi