Cottarelli: Büyümede Yüksek Bir Toparlanma, Sıçrama Görülmüştür

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Imf Türkiye Masası Şefi Cottarelli:-Buradaki Müzakerelerimiz, Daha Çok 2001 Yılında Uygulanacak Ekonomi Politikaları Üzerinde Yoğunlaştı -Kesinlikle 2000 Yılında, Son Derece Önemli Ekonomik Sonuçlar Elde Edilmiştir -Büyümede Yüksek Bir Toparlanma, Sıçrama Görülmüştür

ANKARA (A.A) - 15.11.2000 - Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, Türkiye`nin uyguladığı Ekonomik programın üçüncü ve dördüncü döneminin gözden geçirilmesini tamamladıklarını belirterek, buradaki müzakerelerimiz, daha çok 2001 yılında uygulanacak ekonomi politikaları üzerinde yoğunlaştı dedi. Cottarelli, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu politikaların Washington`da hem IMF yönetimi hem de IMf İcra Kurulu tarafından gözden geçirileceğini bildirdi. Cottarelli, üçüncü ve dördüncü dönemin gözden geçirilmesinin tamamlanması için gerekli İcra Kurulu müzakeresinin, Aralık ayının ikinci yarısında tamamlanacağını ümit ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: Kesinlikle 2000 yılında, son derece önemli ekonomik sonuçlar elde edilmiştir. 1986`dan beri enflasyon en düşük seviyeye inmiştir. 1986 dünyadaki petrol fiyatlarının en düşük seviyeye vurduğu yıldı. Dolayısıyla yurtdışında petrol fiyatlarının son derece yüksek seviyeye çıktığı 2000 yılını düşünürseniz, elde edilen başarı son derece önemlidir.

-EKONOMİK BÜYÜME VE KAMU SEKTÖRÜ-

Cottarelli, Türkiye`de ekonomik büyümede yüksek bir toparlanma, sıçrama görüldüğünü anlatırken, değerlendirmelerine göre bu yıl büyümenin yaklaşık yüzde 7 seviyesine çıkacağını öngördüklerini de ifade etti. IMF Türkiye Masası Şefi Cottarelli, ancak bundan da önemlisi, kamu sektörü hesaplarında görülen son derece iyi gelişmelerdir dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi