Colin`s Avrupa`da Markaya Yatırım Yapacak

08.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Eroğlu Şirketler Grubu, Colin`s ve Loft markaları ile satış amaçlı çalışmalara yöneliyor. Uluslararası pazarda marka olarak yer almayı hedefleyen firma, bu amaca yönelik olarak özellikle Avrupa ve Amerika merkezli çalışmalar yapıyor.
Uluslararası pazarda marka olarak yer almak istediklerini belirten Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, özellikle Avrupa ve Amerika ağırlıklı olarak çalışmalara devam edildiğini söyledi. 2001 yılında daha çok Avrupa ağırlıklı bir çalışma gerçekleşeceğini söyleyen Eroğlu, Almanya, Hollanda, ve Fransa üzerinde bir mağazalar zinciri kurulmasının hedeflendiğini belirtti. Satış amaçlı mağazalar zinciri kurulması yönünde Almanya`da çalışmaların sürdüğünü belirten Eroğlu, 10 milyon marklık bir yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan proje için şu anda bir firma ile yüzde 90`nın da anlaşma sağlandığını söyledi. Almanya`da kurulacak mağazalar zinciri ile Avrupa genelinde pazarlama gerçekleştirileceğini söyleyen Eroğlu, `Amerika`ya yönelik çalışmalarımız da var. Ama Amerika`da mağazalar zinciri kurmak yerine marka olarak yer almayı hedefliyoruz` şeklinde konuştu.
Dünya genelinde 4 bine yakın satış noktasının bulunduğunu belirten Eroğlu şöyle konuştu:


`Rusya ve Ukrayna`da etkin durumdayız. Rusya`da 36, Ukrayna`da ise 13 tane mağazamız var. Loft markası ile, Amerika, Almanya, Avusturya, İsveç, İsviçre, Belçika, Norveç, Fransa, İspanya, Yunanistan, Kıbrıs ve Luksemburg`a ihracat yapıyoruz. Ayrıca Colin`s markası ise Batı ve Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Amerika`da büyük ilgi görüyor.` İç pazarda bu yıl Marka&Marka ile çok katlı mağazacılığa adım attıklarını hatırlatan Eroğlu, bunların sayısını 5`e yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Eroğlu, Türkiye`de Marka&Marka dışında 29 mağaza ile hizmet verdiklerini söyleyen Eroğlu, yurtdışında franchising sistemiyle çalışan 46 mağazalarının bulunduğunu da belirtti.


2001`DE 120 MİLYON DOLAR CİRO;

İç pazarın üretimden yüzde 20 pay aldığını belirten Eroğlu, 2000 yılı içerisinde iç piyasaya 1.5 milyon, dış piyasaya 5 milyon 200 bin adet üretim yapıldığını söyledi. Eroğlu, 2001`de iç piyasaya 2 milyon, dış piyasaya 6 milyon 400 bin adet olmak üzere toplam 8 milyon 400 bin adet satış gerçekleşeceğini kaydetti. Yıl sonunda 70 milyon dolarlık bir ciro elde edeceklerini belirten Eroğlu, `2001 yılında ise 100 - 120 milyon dolar civarında bir ciro hedefliyoruz` dedi. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi