Çin yüzde 3`lere kadar gerileyebilir

29.07.2013 - 12:05 | Son Güncelleme :

Barclays`in Çin`in büyümesinin yüzde 3`lere gerileme riski öngörmesi endişe sinyali veriyor

https://i.bigpara.com/i/55big/cin.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/cinborsasi1215.jpg">Barclays`in Çin`in büyümesinin yüzde 3`lere gerileme riski öngörmesi endişe sinyali veriyor.

İngiliz Barclays Plc`nin ekonomistleri, Çin`in büyümesinin önümüzdeki 3 yılda yüzde 3`lere gerilemesi hâlinde bakırın yüzde 60, çinkonun yüzde 50 gerileyeceğini, petrolün de varil fiyatının 70 cente düşeceğini tahmin ediyor.

Dünyanın en büyük 2. ekonomisinde ani bir yavaşlama öngören ise Barclays ile sınırlı değil. Nomura Holdings Inc. 2014`ün sonuna kadar Çin`in büyümesinin sert düşüş kaydetmesine üçte bir ihtimal verirken, Societe Generale SA bu yıl için göz ardı edilemeyecek yüzde 6`nın altında büyüme riski ve bu yarı ve önümüzdeki yarı için azami yüzde 3 büyüme riski öngörüyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Çin Başbakanı Li Keqiang`ın kredideki balonlaşmayı kontrol altına alma, emlak balonunu önleme ve çevresel korumaları güçlendirme çabaları, Çin`in yavaşlamasını derinleştirme ve kürese ekonomik toparlanmayı aşağı çemke riski taşıyor. Büyümenin 23 yılın en düşüğüne doğru ilerlemesi ve sert bir iniş, Avustralya, Brezilya ve Güney Afrika`daki maden ihracatçıları ve BHP Billiton Ltd. ve Rio Tinto Group gibi maden şirketlerine zarar veriyor.

Pekin`deki Conference Board ekonomistlerinden Adrew Polk, Yapmaya çlıştıkları, kendi kendine dayatma mekanizması ve kısır döngü olabilmesinden ötürü yapmaya çalıştıkları çok hassas bir şey diyerek, yavaşlamanın kontrolden çıkabileceğini ve politika hatasının gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi