Çin yönetimi dev halka arzını askıya aldı

04.11.2020 - 13:48 | Son Güncelleme :

Çin yönetimi Ant Group'un 37 milyar dolar değerindeki halka arzını askıya aldı.

https://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_227.jpg

Çin yönetimi Ant Group'un 37 milyar dolar değerindeki halka arzını askıya alarak milyarder Jack Ma tarafından kurulan finansal teknoloji şirketinin sadece birkaç gün kala borsaya girişini engelledi.

Şangay borsası, şirketin teknoloji odaklı STAR Market'deki halka arzını askıya aldığını açıkladı ve Ant'ı perşembe günü yapılması planlanan ikili halk arzın Hong Kong ayağını da dondurmaya teşvik etti.

Kaynakların Reuters'a yaptıkları açıklamaya göre, Çin'in mali düzenleyicileri ile Pazartesi günü yapılan toplantıda Ma ve üst düzey yöneticilerine Ant'ın karlı online kredi verme biriminin daha sıkı bir incelemeyle karşı karşıya kalacağı söylendi.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Şangay borsası, Ant'ın mali düzenleyicilerle görüşmesini, daha sert bir düzenleyici ortamla birlikte Ant'ın halka arz yetkisinin elinden alınmasına neden olabilecek "büyük bir olay" olarak nitelendirdi.

Çin'de analistler bu adımı, Ant'ın düzenleyici bir finans kurumu olarak değil, teknoloji şirketi olarak görülmesini isteyen Ma için bir tokat olarak nitelendirdiler.

GEO Securities CEO'su Francis Lun "Komünist Parti büyük iş insanlarına patronun kim olduğunu gösterdi. Jack Ma dünyanın en zengin adamı olabilir ama bu bir şey ifade etmiyor. Bu, yüzyılın anlaşmasından yüzyılın şokuna evrildi" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi