Çin tahvil piyasasını derinleştiriyor

03.11.2014 - 09:20 | Son Güncelleme :

Çin, bankalar arasında'ki erişimi genişletiyor

https://i.bigpara.com/i/55big/borsa_1512.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsa_1512.jpg">

Çin, 4.3 trilyon dolarlık bankalar arası tahvil piyasasına erişimi genişletiyor

Çin, illegal işlemlere yönelik önlem alınmasını takiben işlem kurallarının sıkılaştırılmasının ardından 26.31 trilyon yuanlık (4.3 trilyon dolar) bankalar arası tahvil-bono piyasasını finans dışı şirketlere açıyor.

Çin’in Finans Piyasası Kurumsal Yatırımcıları Ulusal Birliği’nin web sitesinde yayımlanan bilgilere göre nitelikli katılımcılara minimum 30 milyon yuan net varlık şartı getirilirken bankalar, aracılık şirketleri ve sigortacılara ayrı bir işlem platformu kullanacaklar. ChinaBond verilere göre, Çin’de bulunan tahvillerin miktarı geçtiğimiz beş yılda iki katına çıkarak 28.27 trilyon yuana ulaştı ve bu tutarın yüzde 93’üne bankalar arası piyasa sebep oldu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Çin söz konusu girişim ile tahvil piyasasına dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde finansman ve fiyatlama riski konusunda daha büyük bir rol veriyor. Daha geniş bir yatırımcı katılımı şirketlerin borçlanma maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir ve düzenleyicilerin sınırlama getirmeye çalıştıkları gölge bankacılık ürünlerine talebi azaltabilir.

Şanghay’da bulunan Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ (China) Ltd. finans piyasası baş analisti Li Liuyang, “Finans dışı kurumlara yeniden açılmanın piyasa üzerinde olumlu bir etkisi olmalı. Alınan önlemlerin ardından yeni kurallar daha fazla yatırımcının ilgisini çekmeye yardımcı olacak. Otoriteler doğrudan finansmanı teşvik ederken, talep tarafındaki genişleme şirketler için daha fazla finansman kanalı oluşmasının temellerini atacak” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi