Çin kur savaşına katılacak mı?

13.05.2015 - 09:18 | Son Güncelleme :

Pacific Investment Management Co.’ya göre Çin yuanda rekabetçi bir devalüasyona gitmeyecek

https://i.bigpara.com/i/55big/yuancin_2.jpg

Hong Kong’daki Pimco portfolyo yöneticilerinden Isaac Meng, “Yuanda sert bir düşüş gerçekleşmesi, hükümetin Asya’nın en büyük ekonomisini ihracat yerine tüketim odaklı bir hale dönüştürme çabalarını engelleyebilir” diye konuştu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Çin Merkez Bankası yetkilileri, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) yuan rezerv para birimi sepetine eklemesi için çağrıda bulundu. Yuan, ticaret ve finansta serbestçe kullanılabileceği kabul görmeyerek, 2010 yılında dolar, euro, sterlin ve yenin bulunduğu sepete katılamamıştı. Sabit bir kurun sürdürülmesi yuanın katılımını destekleyebilir.

Haberin Devamı

Meng, Çin ekonomisinin 2015 için yıllık yüzde 7’lik büyüme hedefine ulaşamayacağı tahmininde bulundu.

Çin geçtiğimiz Pazar günü 6 ay içindeki 3. faiz indirimini gerçekleştirdi. Son dönemde Çin açıklanan verileri, ihracat ve ithalatın Nisan ayında gerilediğini gösterdi. Ülke, Başbakan Li Keqiang’ın 2015 yılı için belirlediği yüzde 7 civarındaki büyüme hedefine ulaşmakta güçlük çekiyor. Nisan ayında tüketici fiyatları sönük seyri sürdürdü. Üretici fiyatları düşüşü 38. aya taşıdı. Bu durum ek politika önlemleri alınmasına imkan verdi.

Meng, “Politikada gevşemenin devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi