Çin`den bir sıkılaştırma adımı daha

29.08.2011 - 11:08 | Son Güncelleme :

Ekonomistler, Çin`in likidite kontrolleri ve enflasyon önlemleri kapsamında genişlettiğini öne sürdü

https://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabancicin3.jpg

Ekonomistler, Çin`in rezerv tabanını, likidite kontrolleri ve enflasyon önlemleri kapsamında genişlettiğini öne sürdü.

Bank of America Merrill Lynch ve Mizuho Securities`in ekonomistleri, Çin Merkez Bankası`nın likidite kontrolleri ve enflasyon önlemleri kapsamında bankaların Merkez Bankası`nda tutması gereken para miktarını belirleyen rezerv tabanını genişlettiğini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bank of America Merrill Lynch`in ekonomistlerinden Lu Ting`in 26 Ağustos`taki raporuna göre, Çin`in zorunlu karşılıkların tabanını müşterilerin marj mevduatlarını da kapsayacak şekilde genişlettiğini, bunun önümüzdeki 6 ay boyunca bankacılık sisteminden 900 milyar yuanın çekilmesine yol açacak. Mizuho Securities Asia Ltd.`dan da benzer bir açıklama geldi; ancak Çin Merkez Bankası konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Çin, 2008`den bu yana en hızlı yükselişini kaydeden enflasyonu kontrol altına almak için, munzam karşılık oranlarını yüzde 21.5`e çıkardı. Londra`daki Capital Economics Ltd., Merkez Bankası`nın bu hamlesinin başka zorunlu karşılık artışı yapılmayacağı anlamına gelebileceğini söyledi.

Ticaret fazlası ve enflasyon baskısı göz önünde bulundurulduğunda, Çin`in bu hamlesinin şaşırtıcı olmadığını söyleyen Australia&New Zealand Banking Group Ltd.`ın ekonomistlerinden Liu Li-Gang, bu adımın likiditeyi daha da sıkılaştıracağını belirtti. 

 

Hisse Başarıyla eklendi