Çimbeton Yeni Pazarlara Açılacak

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


17-12-2000-Geçen yılın dokuz aylık döneminde 187 milyar lira kar açıklayan Çimbeton, bu yılın aynı döneminde karını yüzde 126 oranında artırarak 429 milyar liraya çıkardı.

Çimbeton Genel Müdürü Ahmet Gürpınar, 2000 yılında beklentilerin aksine hazır beton kullanımının geçen yıllara oranla gerilediğini söylüyor. Gürpınar sektördeki gerilemeye rağmen Çimbeton’un oldukça iyi bir yıl geçirdiğini ifade ediyor.

Bu yıl satışların 1999 yılına göre yüzde 34 artış gösterdiğine dikkat çeken Gürpınar, bu artışı yapı denetim kararnamesiyle üç ay ruhsat işlemlerinin durdurulmasına rağmen sağladıklarının altını çiziyor. Gürpınar yapı denetim bürolarının faaliyete geçtiğini hatırlatarak, bu nedenle önümüzdeki dönemde konut yatırımlarının artmasını beklediklerini sözlerine ekliyor.

Çimbeton, 2000 yılı üretim hedefinin üzerine çıkarak, yıl sonuna kadar 1 milyon 50 bin metreküp beton üretim ve satışına ulaşmayı öngörüyor. 2001 yılında yeni pazarlara açılmayı planladıklarını belirten Gürpınar, mevcut pazarlar dışındaki bölgelere de açılmayı planladıklarını söylüyor. Gürpınar, özellikle bu bölgelerde hazır beton kullanımının zorunlu olacağını hatırlatarak, “Yeni Pazar araştırmalarımız devam ediyor” diyor.

Çimbeton ayrıca, ekonominin canlanmasına bağlı olarak 2001 yılında yeni yatırımlara başlamayı planlıyor. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi