Çiller Çok Sert

30.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


DYP lideri, dün, Yılmaz, Bahçeli ve basına sert eleştiriler yöneltti. Yılmaz`ın
`tükenmiş bir siyasetçi` olduğunu, Bahçeli`nin ise `demokrasi takiyyesi yaptığını` savunan Çiller, basını kendilerine ambargo uygulamakla suçladı.DYP lideri Tansu Çiller, hükümet ortaklarına ateş püskürdü. Hükümetin, mütedeyyin insanları, üzerlerine müfettiş göndererek korkuttuğunu belirten DYP lideri Çiller, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:


MEDYA YA ; YETTİ ARTIK!

Televizyonlara sesleniyorum. Kaldırın bu ambargoyu. Muhalefetin üzerindeki bu ambargoyu. Yetti artık. Yetti! Bu kurduğunuz ambargo aslında demokrasiye uygulanıyor, millete uygulanıyor. Bir tarafta basın, bir tarafta iktidar pembe masallar anlatıyor. Yetti artık. Türkiye iyiye gidiyorsa millet niye sokağa dökülüyor?


HÜKÜMETE; MİLLETİ SOYUYORUZ;

Bir şebeke halinde bu iktidar, bu iktidarın işbirlikçileri, ortakları milleti adeta soydular. Yetmedi devam ediyorlar. Bu bankalarla ilgili murakıp raporları dün ellerindeydi. Bugün de ellerinde. Şimdi bankaları ve bankaları batıran şirketleri kurtarmaya çalışıyorlar.


YILMAZ`A; TÜRKİYE`Yİ YUGOZLAVYALAŞTIRMAYIZ;

Bugün karşı karşıya kaldığımız durum tükenmiş bir siyasetçinin kendini demokratikleşme simidine sarılarak kurtarabilmesinin hesabıdır. Demokratikleşmeye sonuna kadar evet. Ama bu ülkeyi Yugoslavyalaştırmaya sonuna kadar hayır. Ülkenin insanlarını karşı karşıya koymaya çalışırsanız bu ülkeyi Yugoslavlaştırırsınız.


BAHÇELİ`YE; DEMOKRASİ TAKİYYESİ YAPIYOR;

`Milliyetçilik` deyince mangalda kül bırakmayan başbakan yardımcısı tek tek hangi ülkeyi dolaştı? Hangi Ermeni soykırımını anlattı? Nerede irade koydu? Efendim susarmış, konuşmazmış. Konuşmazsa prim yaparmış. Orta sağa el koyarmış. Orta sağ, bu milletin hakkını savunmaktır. Demokraside takiyye yapmak değildir. (ZAMAN)
 

Hisse Başarıyla eklendi