Çiçek:Kıbrıs sürecinden memnunuz

17.02.2004 - 09:18 | Son Güncelleme :

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türk hükümetinin Kıbrıs`ta müzakere sürecinin başlamasından memnun olduğunu belirtti


Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türk hükümetinin Kıbrıs`ta müzakere sürecinin başlamasından memnun olduğunu belirterek, Burada yöntem olarak kararlaştırılan husus, bir süre önce Başbakanımız`ın Sayın Simitis`e Belgrad`ta teklif ettiği husustur dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Başbakanlık`ta gazetecilere toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Başbakan ve Dışişleri Bakanı tarafından, önceki Bakanlar Kurulu toplantısından bugüne dış politikadaki gelişmelere ilişkin bilgi verildiğini ifade eden Cemil Çiçek, New York`taki sürecin basınla birlikte müşahede edildiğini kaydetti.

Kıbrıs konusunun seçimler öncesinde gündem oluşturduğunu vurgulayan Cemil Çiçek, Bu hepimizin milli davası olması hasebiyle, iç politikada bu konunun kullanılmaması gerektiği aşikardır dedi.

Kıbrıs politikasının, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devletin tüm birimleri, başta Denktaş olmak üzere KKTC`nin tüm makamlarıyla işbirliği içinde oluşturulduğuna işaret eden Cemil Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ortada bir devlet politikası vardır. Ana hatları ve özüyle ilgili olarak da Dışişleri Müsteşarımız, New York görüşmeleri öncesinde CHP ve DYP`ye bilgi vermiştir. MHP`ye de isteği üzerine yazılı olarak cevap verilmiştir. Yarın TBMM`ye bilgi verilecektir ve daha sonra da bu süreç devam edecektir.
 

Hisse Başarıyla eklendi