CHP: Türkiye`de dövizle alışveriş yasaklansın

17.11.2003 - 09:21 | Son Güncelleme :

CHP Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, iç ticarette alışverişin döviz yerine Türk Lirası üzerinden yapılmasını öngören bir yasa teklifi hazırladı


CHP Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, iç ticarette alışverişin döviz yerine Türk Lirası üzerinden yapılmasını öngören bir yasa teklifi hazırladı.

Başoğlu, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasa`da değişiklik öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı`na sundu. Teklifin gerekçesinde, iç ticaret kapsamındaki mal ve hizmet alım satımlarında, dolar ve euro gibi yabancı para birimleri üzerinden fiyat belirlenmesinin tüketicilerin döviz kurlarındaki ani ve şiddetli dalgalanmalar nedeniyle, özellikle kredili alışverişlerde, zor durumda kalıp mağdur edilmelerine yolaçtığına işaret edildi.

En basit perakende alışverişlerde dahi döviz üzerinden fiyat etiketlerinin vatandaşların Türk Lirası`na ve ekonomiye olan güvenini sarstığını belirten Başoğlu, Türk Lirası ile fiyatlandırma zorunluluğunun ithalatı da azaltacağını savundu. Gerekçede, dış borçların ödenip, dış ticaret açığının giderilmesi ve dış ticaret dengesinin sağlanması konularında ithalatın kısılmasının, ulusal yatırım ve üretimin artırılmasının önemi gözönünde bulundurulduğunda yasa teklifi nedeninin daha da iyi aydınlandığı vurgulandı.(Hürriyet)
 

Hisse Başarıyla eklendi