Ceylanlar İsrail`e Karşı Mektup Tedbiri Aldırdı

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Sahibi oldukları Bank Kapital`e el konulan Ceylan Ailesi`ne Bulgaristan`dan sonra ikinci darbe İsrail`den geldi. İsrail`in başkenti Tel Aviv`deki 64.5 milyon dolarlık (44 trilyon TL) Ben Gurion Havaalanı Projesi`ni üstlenen Ceylan İnşaat`ın ihalesi, Bank Kapital`in Mevduat Sigorta Fon`una devri gerekçe gösterilerek feshedildi. Ceylan İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Ltd. Şti. tek taraflı fesih kararına karşı harekete geçerek işveren İsrail Havaalanları İdaresi aleyhine elindeki yaklaşık 8 milyon dolarlık 3 teminat mektubunun nakde çevrilmesinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı aldırdı.

İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi`ne yapılan bir ihtiyati tedbir başvurusunda Ceylan grubuna ait bir bankanın Fon`a devredilmesinin grup şirketlerinin zor durumda olduğu anlamına gelemeyeceğini vurgulayan Ceylan İnşaat avukatları, Ben Gurion 2000 Project inşaatının düzenli olarak devam ettiğini, ihalenin yüzde 60`ının ikmal edildiğini belirttiler.

Ceylan İnşaat`ın avukatları davalı İsrail Havaalanları İdaresi`nin tek taraflı fesih kararıyla birlikte ihale öncesi aynı idareye verilen toplam 7 milyon 990 bin dolar bedelli 3 adet teminat mektubunu tazmin yoluna gideceğini öne sürdüler. Başvuruda İsrail Havaalanları İdaresi`nin tek taraflı fesih kararını haksız ve dayanaksız olarak aldığı, Ceylan İnşaat`ın yurtiçi ve yurtdışında aldığı ihalelerin bedelinin 2 milyar 200 milyon dolara (1,5 katrilyon TL) ulaştığı, Bank Kapital`in Fon`a devrinden sonra bu ihalelerin yapımında herhangi bir aksaklığın yaşanmadığı iddia edilerek davalı idarenin elindeki yaklaşık 5 trilyon liralık 3 adet teminat mektubunun nakde çevrilmesinin engellenmesi için ihtiyati tedbir isteminde bulunuldu.(HÜRRİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi