Çevre Dostu LPG`ye Talep Artıyor

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Lepege Otogaz Enerji Sistemleri firması, Hollanda`dan ithal etmekte olduğu LPG dönüşüm kitlerini Türkiye genelinde bulunan 40`a yakın bayi ağıyla tüketicilerle buluşturuyor. Bayilik vermeye devam eden şirket, 1999 tarihinde faaliyete geçti. Firma, Türkiye genelinde toplam 100 bayi ağına ulaşmayı planlıyor. Lepege Otogaz Enerji Sistemleri firması, ayda bin adet sistem ithal ediyor. Sistem, buharlaştırıcı regülatör ve mikser olarak adlandırılan iki ana cihaz ve tamamlayıcı aksesuarları oluşuyor. sistemin çalışma şekli tank basıncındaki sıvı gazın regülatörde buhar haline dönüştürülmesi esasına dayanıyor. Buna göre tank basıncındaki sıvı gazın regülatörde buhar haline dönüştürülmesi esasına dayanıyor.

Buna göre tank basıncındaki sıvı gaz, LPG valfini geçerek iki kademeli basınç düşüren buharlaştırıcı regülatöre geliyor. Gaz burada 0.5, 0.6 bar basınca düşüyor ve bu basınçla miksere geliyor. Havayla reaksiyona girerek motora iletiliyor.

Motor bu karışımı enerji olarak kullanıyor. egzos vasıtasıyla dışarı atıyor. Bu sistemin en belirgin özelliği,i miksere giriş yapan gazın ihtiyaç duyduğu miktarın altında yada üstünde değerlerle karşılaşması sonucunda reaksiyona girmeden motordan transit geçiş yapmasını sağlaması. Bu suretle aracın sarsıntı yapması da önleniyor. Araçlara bu sistemi kurmak isteyen girişimcilerin, TSE`nin öngördüğü standartlarda en az 80 metrekare büyüklüğünde kullanım alanına ihtiyaç var. Ayrıca anlaşma gereği, söz konusu ozogaz dönüşüm kiti dışında herhangi farklı bir ürünün bakımına, montajına veya montajsız satışına izin verilmiyor.(FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi