Cevher Döküm, Romanya`daki Renault Fabrikasını Alıyor

05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


General Motors, Ford, Opel, Cadillac, Chevrole, Pontiac, Renault, Fiat, Alfa Romeo, Saab, Wolswagen gibi dünya markalarına şanzıman ve motor parçaları üreten Cevher Döküm, Avrupa pazarına daha yakın olmak için Romanya`daki Renault tesislerini devralacak. Cevher Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özyavuz, Romanya`da üretim önerisinin Renault`dan geldiğini belirterek Renault`la bir işbirliğine girip Romanya`daki Renault fabrikalarını devralıp, oradan hem Türkiye hem de Romanya`ya satış yapmayı hedefliyoruz. Çünkü Romanya`nın AB`ye bizden önce gireceğini tahmin ediyoruz. Aynı zamanda bu ülke Avrupa`ya uzak bir yer de değil. Bu işbirliğini Renault öneriyor. Renault bizi itiyor. Biz de bu projeyi gerçekleştirecek durumdayız dedi. Şu an Renault ile stratejileri konuştuklarını belirten Özyavuz, şöyle konuştu:


Teknolojilerimizden ikisini Çiğli`de yapıp bir üçüncüsünü Romanya`da kurmayı planlıyoruz. Enjeksiyon döküm yapan Çiğli tesislerindeki bina sayısını 2`den 8`e çıkaracağız. Bornova tesislerimizi buraya taşıyacağız. Romanya`da ise kokil döküm yapacağız. 2002 yılında bu işlemleri tamamlayıp Romanya`ya girmiş olacağızGeneral Motors`un 30 bin yan sanayicisi arasından en iyi teknoloji, servis ve hizmeti veren, en iyi kaliteye sahip ve en iyi fiyatı veren kuruluş dalında üç yıl üst üste `best of the best` ödülünü kazandıklarını belirten Özyavuz, 2000 yılı ödülünü de almayı hedeflediklerini dile getirdi. GM International Türkiye Ambassadoru Friedsam:

Türkiye, yakın tarihte AB`ye girecek

General Motors International Türkiye Ambassadoru Hermann Friedsam, Türkiye`nin giderek güçlenen bir ekonomik çerçeveye sahip olduğunu ifade ederek, Bu güçlenen ekonomik çerçevede de AB`ye girişini güçlendiriyor. İnanıyorum ki Türkiye yakın bir tarihte sorunlarını çözerek AB`ye girecektir. Bu anlamda Türkiye ile Avrupa arasında ekonomik bağ daha da güçlenecektir dedi.
Türkiye`nin çok özel bir konumu olduğuna dikkat çeken Friedsam, Özellikle AB`ye girdikten sonra Avrupa`dan yabancı yatırımcılar gelecektir. Türkiye, Avrupa ile Asya arasında bir köprü. Dolayısıyla Asya tarafından da yatırımcılar gelecek. Bunun sebebi Türkiye`nin Hazar denizi kıyısındaki ülkelerle ticaretini çok yoğunlaştıracak olmasıdır şeklinde konuştu. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi