Çete üyelerinin bitcoinlari satışa çıkartıldı

06.08.2014 - 14:57 | Son Güncelleme :

Silk Road adlı web sitesinde Bitcoin’lere haciz kondu

https://i.bigpara.com/i/55big/

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Silk%20Road.jpg">

ABD’nin sanal para ile ilgili yapmış olduğu ikazlara rağmen Bitcoin tekrar gündeme geldi.  Bu sefer çete üyelerinin sahip olduğu bitcoin’ler satışa çıkarıldı.

FBI operasyon esnasında çete üyelerinden ele geçirilen değeri yüksek olan mülkleri adliyede satışa çıkardı. En çok satılacaklar arasında altın mücevherler, son model arabalar ve tekneler bulunuyor.  Rus ispiyoncuların New Jersey’de oturduğu bir villa da satılanlar arasında bulunuyor.

Başka bir operasyonda 30 bin Bitcoin ele geçirildi. Yasadışı olan Silk Road adlı web sitesinde Bitcoin’lere haciz kondu.

FBI’ın raporunda; uyuşturucu, silah, sahte pasaport ve cinayet sözleşmesinin Silk Road‘da satışa sunulduğu öğrenildi. Operasyonun sonunda toplam 144 bin 342 Bitcoin’e haciz kondu. Haciz konulan Bitcoin’ler elden çıkartılması için satışa sunuldu.

Bitcoin’de imaj problemi

Dünya bankaları ve uzmanlar, Bitcoin ile ilgili risklere karşı uyarıda bulunuyor. İnternet üzeri yapılan alışverişlerde en çok rastlanan problemlerden biri hacker’ler tarafından yapılan dolandırıcılık ve teknik arızalar. Bitcoin’in kontrol eksikliğinden dolayı oluşan problemlerin imaj sorunu yarattığı öne sürülüyor.

Kaynak: http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/us-regierung-versteigert-gangster-bitcoins-a-978569.html

 

Hisse Başarıyla eklendi