Cepte Rekabet Kızışacak

26.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ulaştırma Bakanlığı ile İş - Tim arasındaki imtiyaz sözleşmesi yarın imzalanacak. Türk Telekom ile İş-Tim`in sektöre girmesiyle, cepte abone sayısının 13 milyondan 15 milyona yükselmesi bekleniyor.


Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye İş Bankası - Telekom İtalia Konsorsiyumu (İş - Tim) arasında GSM 1800 imtiyaz sözleşmesi yarın imzalanacak. GSM 1800 bandında hizmet verecek yeni cep telefonu işletmecileri belirlemek amacıyla açılan ihaleyi kazanan İş - Tim`in sözleşmeyi imzalayarak sektöre girmesi ve Türk Telekom`un da bu alanda faaliyete başlamasıyla GSM operatörlerinin sayısı dörde yükselecek.
4. GSM için imza gününün gelip çatmasına karşın, şirketle Maliye arasındaki KDV sorunu aşılamadı. İş Bankası Genel Müdürü ve GSM 1800 şebekesini işletecek İş - Tim`in Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Maliye Bakanlığı`nın KDV`nin sözleşme öncesinde ödenmesi konusundaki mektubunu aldığını, konuyu ciddiyetle incelediklerini söyledi. Özince, ihalenin `muhakkak` imzalanacağını bildirdi. Özince, sözleşmesinin imzalanmasına iki gün kala, beraberinde Banka ve Telekom Italia üst düzey yönetimiyle Ulaştırma Bakanlığı`na yaptığı ziyarette, gazetecilerin KDV konusuyla ilgili sorularını yanıtladı. Özince, `Mektubu aldık, değerlendiriyoruz. Şimdi o konuları görüşmeye geldik. Önümüzde bildiğiniz gibi iki günümüz var. İki gün içinde bütün detayları değerlendirerek ona göre muhakkak ki işlem yapılacak, yani ihale sonuçlanacak` diye konuştu.


ABONE SAYISI ARTACAK;

Öte yandan, Turkcell ve Telsim`in ardından 2 yeni operatörün daha devreye girmesiyle cep telefonu sektöründeki rekabet kızışacak. Görüşme ücretleri ve cihaz fiyatlarında düşüş ve yeni hizmetlerle kendini gösterecek rekabet nedeniyle Türkiye`deki cep telefonu abonelerinin sayısının kısa sürede 13 milyondan 15 milyona yükselmesi bekleniyor. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi