Cavit Çağlar`a TMSF şoku

22.02.2008 - 14:06 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

TMSF ile protokol yapan ancak ödeme şartlarına uzun süredir  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tmsf.jpg" align="right" vspace="5">uymayan Cavit Çağlar’ın iki şirketine el kondu.

HÜRRİYET

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Çağlar’ın TMSF ile 2004 yılında yaptığı protokol hükümlerine uymaması nedeniyle borcun tahsili için 2 önemli karar aldı.

İlk operasyonda BİS Enerji’de Cavit Çağlar’ın sahibi bulunduğu yüzde 50’lik hisseye TMSF tarafından haciz konuldu.

TMSF, Cavit Çağlar grubuna yönelik operasyonun ikinci ayağında ise The Plaza Oteli’nin yönetimine el koydu. İstanbul Balmumcu’da bulunan 5 yıldızlı The Plaza Oteli’nde Cavit Çağlar’ın yüzde 75 hissesinin olduğu belirtiliyor. Bu hisselerin kontrolü TMSF’ye geçerken, TMSF otel yönetimini de devraldı.

Ödemeleri aksattı

Cavit Çağlar’ın ödemeleri büyük ölçüde aksatması, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün Çağlar’a yönelik operasyona yeşil ışık yakmasına neden oldu. 2004 yılında imzalanan protokolde borç toplamı 1 milyar 678 milyon dolar olarak belirlenmiş ve hem TMSF, hem de Cavit Çağlar bu borç üzerinde mutabakata varmıştı.

İmzalanan protokol uyarınca, ödemeler bazı varlık devirleriyle başlayacak ilk yıl 181 milyon dolarlık ödeme gerçekleşecekti. Nergis Grubu’nun ödeme kabiliyetine, sahip olduğu şirketlerin yüksek üretim ve ihracat potansiyelinin zaman içinde oluşturacağı fonlarla büyük katkıda bulunacağı öngörülmüştü.

Ancak Nergis Grubu 2006 ve 2007’de ödemelerini sık sık aksattı ve toplam ödeme miktarı, protokolle belirlenen rakamın çok altında kalınca dün itibarıyla Cavit Çağlar’a yönelik operasyon başlatıldı.

TMSF bir kez daha ‘Otel’ sahibi oldu

TMSF’nin yönetimine el koyduğu The Plaza oteli 5 yıldız standarda sahip. TMSF daha önce Ceylan Grubu’nun borçlarından dolayı Kemer Çamyuva’daki ’Deluxe Resort Otel’ine el koymuş, daha sonra oteli 25 milyon dolara HNS Group’a satmıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi