Carrefoursa hisseleri borsada

24.08.2006 - 11:58 | Son Güncelleme :

Carrefoursa`nın A ve B grubu payları İMKB Ulusal Pazar`da ayrı ayrı olmak üzere “CARFA” ve “CARFB” kodlarıyla serbest marjla işlem görmeye başladı

https://i.bigpara.com/i/55big/

Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.nin (Carrefoursa) A ve B grubu payları İMKB Ulusal Pazar`da ayrı ayrı olmak üzere “CARFA” ve “CARFB” kodlarıyla serbest marjla işlem görmeye başladı.

1. Seansın son yarım saatine girilirken Carrefoursa A hisseleri 25-34 YTL, Carrefoursa B hisseleri de 22-34 YTL fiyat aralığında işlem gördü.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Türk A.Ş. (GİMA) ile Carrefoursa birleşmesiyle ilgili olarak İMKB Yönetim Kurulu`nun aldığı karar uyarınca, GİMA ortaklarına CarrefourSA hisse senetleri dağıtımına başlandığı gün Gima hisse senetlerinin sırası kapatıldı.

Dağıtım tarihini (22-23 Ağustos) izleyen 3. işgününde (Bugün)Borsa Yönetim Kurulu`nca, Carrefoursa A.Ş.`nin A ve B grubu paylarının ilgili pazarda ayrı ayrı olmak üzere “CARFA” ve “CARFB” kodlarıyla işlem sıralarının ilk gün serbest marjla işleme açılması kararlaştırılmıştı.

Carrefoursa A.Ş. A ve B grubu hisse senetlerinin Referans Fiyatları, A ve B grubu hisse senetlerinin birbirlerine eşit olduğu varsayımında bulunularak; Gima A.Ş. hisse senetlerinin işlem gördüğü en son gün ikinci seans ağırlıklı ortalama fiyatının, değişim oranı olan 0,0988`e bölünmesi suretiyle hesaplanmıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi