"Cari işlemler dengemizde ciddi iyileşme dikkat çekiyor"

21.12.2018 - 15:56 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cari işlemler dengemizde de ciddi bir iyileşme dikkat çekiyor" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/5c1cdfe50f25442768aa5dac.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Çalışmalarıyla ülkemize yaptıkları hizmetleri ile her türlü takdiri hak eden firmalarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Sadece ilk 500 kuruluşumuz toplam hizmet ihracatımızın yarısından fazlasını gerçekleştirmiştir. 

Haberin Devamı

Yurt dışındaki sancaktarlarımız olarak gördüğümüz ihracatçı firmalarımıza bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. 

Türkiye bugünlere kolay gelmemiştir. Hamle dönemleri önemlidir. Her ülkenin böyle dönemleri vardır. Bu dönemleri devam ettiremeyen ülkeler için yavaşlama ardından da duraklama dönemi gelir. Bu durumları atlatamayan ülke gerileme dönemine girerek iyice dibe çöker. Türkiye bu durumları hepsini yaşamıştır.

ŞU AN IMF İLE BORÇ İLİŞKİMİZ KALMADI

Özellikle ikinci dünya savaşının öncesinde ve sonrasında gözle görülür bir içe kapanma ve gerileme dönemi yaşanmıştır.

Tesis ettiğimiz ve adeta gözümüz gibi baktığımız koruduğumuz istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye adeta yeniden küllerinden doğmuştur. 

23.5 milyar dolar IMF’ye borçla devraldık 2013’te borcu sıfırladık. Şu an IMF ile borç ilişkimiz kalmadı. O dönem bitti. Yaptığımız iş milletimizin demokraside hayal ettiği Türkiye fotoğrafını okumaktır.

Haberin Devamı

CARİ İŞLEMLER DENGEMİZDE DE CİDDİ BİR İYİLEŞME DİKKAT ÇEKİYOR

Geçtiğimiz 16 yılda Türkiye ortalama yüzde 5,7 büyüdü. Uluslararası yatırımlar 201 milyarı geçti. Türkiye kendine güvendikçe bölgesinde ve dünyada gücü artan bir ülke haline gelmiştir.

Sadece ekim ayında açılan ve kapanan şirket sayısına baktığımızda önceki yıllardan çok daha iyi bir orana geldiğimizi görürüz. Ekim ayında 7 bin 160 yeni şirket faaliyete geçerken bin 235 şirket de faaliyetini sonlandırdı. 

Cari işlemler dengemizde de ciddi bir iyileşme dikkat çekiyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi