Cansızlar, SPK`ya Başkan

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


25 gün süren arayış sona erdi. Sermaye Piyasası Kurulu Başkalığı`na kimin getirileceği konusunda süren tartışmalar, liderlerin bir isim üzerinde anlaşmasıyla sona erdi.


Şu anda Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürü olarak görev yapan Doğan Cansızlar, SPK`nın yeni başkanı olması kesinleşti. Cansızlar`ın atama kararnamesi Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldı. Cansızlar, maliye müfettişi kökenli bir bürokrat. SPK Başkanlığı 25 gün önce, Muhsin Mengetürk`ün görev süresinin dolması üzerine boşalmıştı. SPK Kanunu gereği Kurul`a aday önerecek Bankalar Birliği, TOBB, Sanayi Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı isimleri saptayarak hükümete bildirdi. Ancak, adaylar üzerinde DSP, MHP ve ANAP arasında bir uzlaşma sağlanamadı. 25 gündür kamuoyunda SPK başkanlığı için pek çok isim ortaya atıldı. Dün kulislerde Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Abdullah Aslan`ın ismi ön plana çıkmıştı.


Ancak hükümeti oluşturan partilerin liderleri dün bir araya gelerek, Doğan Cansızlar`ın ismi üzerinde anlaştı. Cansızlar`ın Temizel gibi maliye kökenli olması, hükümetin SPK gibi denetim görevi yapan bir kurumu ne kadar önemsediğini de ortaya koydu. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi