Çakan`a beraat, Ersümer`e erteleme

27.07.2007 - 17:11 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

Eski enerji ve tabii kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan`ın bakanlık dönemlerindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Yüce Divan`da 2 yıl 8 aydır devam eden dava sonuçlandı. 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Ersümer`in cezası ertelendi. Çakan ise tüm suçlamalardan beraat etti.

CNNTURK

Ersümer`in üzerine atılı 18 suçtan beraatine karar veren Yüce Divan, eski bakan hakkındaki 2 görevi kötüye kullanma suçlamasında ise davanın ertelenmesini kararlaştırdı.
 
Yüce Divan, Esenboğa Mobil Santrali ihalesinde Ersümer`e ihalenin istediği firmaya verilmesi yönünde eylemde bulunduğu gerekçesiyle görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 8 ay hapis, 75 YTL adli para cezası ve 1 yıl 8 ay memuriyetten men cezası verdi.
 
Ceza, Ersümer`in sosyal konumu ve bir daha suç işlemeyeceği kanaatiyle ertelendi.
 
Yüce Divan heyeti, diğer sanık eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan`ın ise, üzerine atılı tüm suçlamalardan suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Duruşmaya Ersümer ve Çakan ile avukatları ve müdahil kurum avukatları katıldı. Yüce Divan`a Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç başkanlık etti.
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, daha önce Ersümer için 36 yıl, Çakan için 28 yıl 6 ay hapis cezası istedikleri esas hakkındaki görüşünü tekrarladı.
 
Son sözleri sorulan Ersümer ve Çakan, beraatlerini talep etti. Haşim Kılıç, duruşmaya verilen 15 dakikalık aranın ardından kararı açıkladı.

 

Hisse Başarıyla eklendi