Çağlayan KOBİ`lere arka çıktı!

08.05.2013 - 16:00 | Son Güncelleme :

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Mart ayı sanayi üretimi verilerini değerlendirdi

https://i.bigpara.com/i/55big/zafer_caglayan89.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/caglayan.jpg">Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Mart ayı sanayi üretimi verilerini değerlendirdi.

İlk çeyrekte büyüme rakamlarının istedikleri şekilde olmayacağını kaydeden Çağlayan, "Türkiye yüzde 4 büyümeyi yakalamak durumunda" dedi.

Çağlayan, verilerin iç piyasanın yeterince canlanmadığının bir göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi. Bankaların faizlerdeki düşüşü kredilere yansıtmadıklarını kaydeden Çağlayan, "Bankacılık sektörü düşen faiz oranlarını KOBİ`lere yansıtmalı. KOBİ`lere uygulanacak kredi faizinde tavan düzenlemesi getireceğiz" dedi.

BANKA KREDİLERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye`nin halen faizleri düşürecek bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Faizlerin daha da düşebilecek yeri var. BDDK kredi faizleri konusunda devreye girmeli" dedi.

Bankaların kredi revizyonu için yüzde 4`lük komisyon koyduğunu ve bankaların ahlaki davranması gerektiğini belirten Çağlayan, "Vatandaşımızı korumak üzere komisyonlara sınırlama getireceğiz. Faizleri düşürmeyen, bunu yapan bankaları çıkıp açıklarım" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi