Bysan Boyasan Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 13. 01.1999 Tarihli Yazisina Istinaden Gonderdigi Ek Aciklamasi Asagiya Cikaril

13.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: 13.01.1999 tarih, MH.14/014 sayili yazimiza ek olarak yapilan aciklamalar asagida sunulmustur.
1) Ek olarak tarafiniza fakslanan kira sozlesmesinin 7. Maddesinde "Isyerinde calisan iscilerin, isyerinin fiilen teslimine kadar olan ucret ve sosyal haklarini Boyasan A.S. odeyecektir. " denmekte ise de; 506 Sayili S.S.K. Kanunu ve 1475 Sayili Is Kanunu hukumlerine gore isyeri, calisanlari ile devredildiginden, sorumluluk Gunes Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi`ne de yansimakta, calisanlarin isine son verilmesi soz konusu olmadigindan ihbar tazminati tahakkuk etmemektedir.
2) Gunes Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi`nin ortaklarindan Fethi Giray, daha once Yonetim Kurulu uyesi oldugu Boyasan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.`nden istifa etmislerdir. Istifasina iliskin tescil islemleri Ticaret Sicil Memurlugu`nda devam etmektedir. Gunes Tekstil Ltd. Sti.`nin diger ortaklarindan Hulusi Izkaya ve Hasan Cuneyt Oner`in ise daha onceden veya su anda Sirketimizde ortakligi veya Yonetim Kurulu uyeligi yoktur.
3) Kira sozlesmesinin 8. Maddesinde bahis konusu edilen esya makinalarin faturalari ekte`dir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi