Büyüyen Ukrayna krizinde yatırımcı için 3 senaryo

25.04.2014 - 14:49 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/ukrayna.jpg
<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ukrayna.jpg">

Kimilerinin 2. Soğuk Savaş döneminin başlangıcı olarak dile getirdiği Ukrayna-Rusya gerginliği büyürken, yatırımcıların tedirginliği artıyor. 
Uzmanlar yatırımcı için 3 senaryo ortaya koyuyor:


1 –GERGİNLİK ARTMAYA DEVAM EDECEK


 

 
1 –GERGİNLİK ARTMAYA DEVAM EDECEK



Rusya yanlıların Ukrayna’da işgal ettiği binalardan çekilmemesi ile bölgeden orduyla çıkan çatışmalarda 5 ayrılıkçının öldüğü haberi geldi.

Yaşanan silahlı çatışmaların fazlalaşmasıyla birlikte, Rusya ekonomisinden olumsuz sinyaller gelmeye devam edecek. Rusya’nın yaşadığı ekonomik durgunluk diğer gelişen ülkelere duyulan güveni de etkileyerek, yatırımcılar için daha riskli bir ortam oluşacak.

2- DEVAMLI BİR BARIŞ ANLAŞMASI



2- DEVAMLI BİR BARIŞ ANLAŞMASI

Kısa vadede gerçekleşmesi en düşük ihtimal olan senaryoda iki taraf, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumların çağrılarına uyarak gerilimi düşürecek adımlarda bulunacak.

Ancak bu durumda bile uzmanlar Ukrayna’nın dezavantajda olacağını belirterek, ülkenin giderek Rusya’nın uydusu haline geleceğini belirtiyor.

3-RUSYA İŞGALE BAŞLAR



3-RUSYA İŞGALE BAŞLAR
Bu “kabus senaryosunda”, Ukrayna’nın daha fazla batıya yanaşmasından çekinen Rusya, ordusunu harekete geçirecek. Piyasalar için en kötüsü olan bu senaryoya karşılık olarak ABD ve Avrupa sert ekonomik ambargolarla cevap verecek. Sonuç olarak Rusya ekonomisi durgunluğa girerek, Avrupa’yı da tekrar beraberinde aşağı çekebilecek.

-CNBC
 

Hisse Başarıyla eklendi