Büyük kazançlar sizi baştan çıkarmasın

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


TBB, web sitesinde bankacıları ``tavsiyeler`` başlığında son günlerdeki olaylar nedeniyle adeta uyarıyor.

Türkiye Bankalar Birliği web sitesinde bankacılara tavsiyeler sunuyor. Aralık 1863`de o zamanki para otoritesi kabul edilen ve ABD Hazine Sekreteri Hugh McCulloch`ın Amerika`daki ulusal bankalara yolladığı mektuptan alındığı yapan Birliğin söz konusu tavsiyeleri sitesine taşıması son dönemdeki olaylar nedeniyle adeta bir uyarı olarak algılandı. Sitede yer alan tavsiyeleden bazıları ise şöyle:

* Makul bir garantiyle güvenceye alınmış krediler dışında kredi vermeyin. Spekülasyonu cesaretlendirici ve teşvik edici hiçbir şey yapmayın.

*Kredilerinizi belirli kişiler ya da kurumlarda yoğunlaştırmak yerine dağıtın.

* Kredilerin, banka özkaynaklarının üzerinde olan her bir doları bankanın borcudur ve banka yöneticileri mevduat sahiplerine, diğer alacaklarına ve hissedarlarına karşı verdikleri krediyi sıkı sıkıya kontrol etmekle yükümlüdürler.

* Bir dolandırıcıyla onun sizi aldatmasını önleyebileceğinizi düşünseniz bile asla iş yapmayın. Bu gibi durumlarda risk her zaman kazançtan yüksektir.

* Çalışanlarınıza çalmadan rahat ve saygın bir yaşam sürmelerine olanak tanıyacak bir maaş verin ve onlardan size sunabilecekleri tüm hizmeti isteyin..

* Bankanın sahibi borç alanlar değil, borç vermek için parası olanlardır.

*Büyük kazanç imkanlarının sizi baştan çıkarmasına izin vermeyin. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi