Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


DYP`Li Dönen: -Nükleer Enerji Gerekli -Dsp`Li Korkmaz: -Ulusal Enerji Politikasi Belirlenmeli -Fp`Li Ayhan: -Başbakan Tagore`Den Şiir Okuyor Ama Enerji Meselelerini Çözecek Beceriyi Gösteremiyor


ANKARA (A.A) - 21.11.2000 - DYP Hatay Milletvekili Mehmet Dönen, nükleer enerjinin Türkiye için gerekli olduğunu savunarak Nükleer santraller sadece enerji kaynağı olarak değil, nükleer teknolojinin kullanılması açısından da gereklidir dedi. Dönen, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşurken, nükleer santrallere, tehlikeli addedilerek karşı çıkılmasını eleştirdi ve Bugün Fransa bile başkentini nükleer santralle ısıtıyor dedi. Hükümetin önce nükleer santrale karar verip, daha sonra vazgeçmesinin anlaşılmaz olduğunu ifade eden Dönen,Türkiye hem enerji darboğazında olacak hem de Başbakan `içime sindiremiyorum` diyecek. Bunu anlamak mümkün değil diye konuştu. DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz, enerjide dışa bağımlılığın arttığına dikkat çekerek, yeni bir ulusal enerji politikası belirlenmesini istedi. Hükümetin, kısa vadeli enerji tasarruf politikasını desteklediğini ifade eden Korkmaz, orta ve uzun vadeli tasarruf politikaları da uygulanması gerektiğini söyledi.


FP Sakarya Milletvekili Cevat Ayhan, hükümetin enerji politikasının başarısız olduğunu savunarak, Türkiye bir enerji krizi içindedir. Sayın Başbakan Tagore`den şiir okuyor ama enerji meselelerini çözecek kapasite ve beceriyi göstermiyor dedi. Ecevit`in önceki başbakanlığı döneminde de günlük 3 saate yakın elektrik kesintileri olduğunu hatırlatan Ayhan, şimdi de enerji sıkıntısı gerekçesiyle sokakların ve binaların da karartıldığını anlattı. Ayhan, Yatağan Termik Santrali bacagazı arıtma tesisinin 3 yıldır devreye sokulamamasını da eleştirdi. DYP Eskişehir Milletvekili Sadri Yıldırım, çiftçinin sulamada kullandığı elektrikten alınan ücretin düşürülmesini istedi. LPG`ye vergi artışının kabul edilemeyeceğini de kaydeden Yıldırım, Taksici esnafı da düşünmek mecburiyetindeyiz diye konuştu. FP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen de, hükümetin tercihini mavi akım lehine kullanmasının Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tehlikeye soktuğunu öne sürdü.
 

Hisse Başarıyla eklendi