Bütçe Görüşmeleri 18 Saat Sürdü

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Maliye Bakanlığı Ve Gelir Bütçesi Görüşmeleri 18 Saat Sürdü -Görüşmelerin Uzaması Üzerine Milletvekilleri Kuliste Uzanarak Yorgunluklarını Giderdi -Kulislerde, Cezaevlerine Yapılan Operasyonlar Konuşuldu

TBMM Genel Kurulu`nda ele alınan Maliye Bakanlığı ve Gelir Bütçesi üzerinde yapılan görüşmeler yaklaşık 18 saat sürdü. Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu başkanlığında toplanan Genel Kurul`da, bütçe üzerindeki görüşmelere saat 11.00`de başlandı, saat 18.25`de Bütçe Kanunu Tasarısı`nın maddelerine geçildi. Toplam 70 maddeden oluşan bölümün müzakereleri yaklaşık 11 saat sürdü ve saat 05.10`da tamamlandı. Görüşmeler devam ettiği sırada millletvekillerinden bazıları kulise çıkarak çay içip kendi aralarında sohbet etmeyi tercih ettiler. Milletvekillerinin sohbetinin ana konusunu cezaevlerine yapılan operasyonlar oluşturdu. Kulisteki milletvekilleri telvizyonlarına ana haber bültenlerinden operasyonların ayrıntılarını izlediler. Gecenin ilerleyen saatlerinde bazı milletvekilleri TRT-1`den yayınlanan futbol maçını takip ederken, bazıları da koltuklara uzanarak, yorgunluklarını gidermeye çalıştı.

-KONUŞAN MİLLETVEKİLLERİ-
Bütçe Tasarısı`nın görüşülmesi sırasında, en fazla kürsüye gelerek konuşanlar FP`den Erzurum Milletvekili Aslan Polat ve Fahrettin Kukaracı, Adana Milletvekili Yakup Budak; DYP`den Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aksaray Milletvekili Murat Akın oldu. İktidara mensup milletvekilleri maddeler üzerinde söz almadılar. Görüşülen maddeler üzerinde FP`li üyelerce iki, iktidara mensup milletvekillerince üç önerge verildi. FP`lilerin önergeleri reddedildi, koalisyon ortaklarınınki ise benimsendi. Genel Kurul`da Katma Bütçeli İdarelerin bütçesi de oylanarak kabul edildi. Görüşmeler sırasında hükümeti temsilen Maliye Bakanı Sümer Oral, Devlet Bakanı Recep Önal ile enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer bulundu. Önal ile Oral dönüşümlü olarak görüşmelerin sonuna kadar Genel Kurul`da bulunurken, Ersümer ise bir süre hükümeti temsil etti. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı`ndan çok sayıda bürokrat da görüşmeleri takip ettiler.
 

Hisse Başarıyla eklendi