Bush`tan sert uyarı geldi!

16.07.2008 - 09:25 | Son Güncelleme :

Bush Kongre üyelerine Fannie Mae ve Freddie Mac’e mali destek sağlamak için gerekli yasa değişikliğinde ellerini çabuk tutma çağrısı yaptı.

https://i.bigpara.com/i/55big/349bushdolar.jpg
ABD Başkanı George W. Bush Kongre üyelerine ülkenin en büyük mortgage kredisi kuruluşları Fannie Mae ve Freddie Mac’e mali destek sağlamak için gerekli yasa değişikliğinde ellerini çabuk tutma çağrısı yaptı.

RADİKAL

ABD mali sisteminin temellerinin sağlam olduğunu ifade eden Başkan Bush zor durumdaki bu iki şirketin ülkedeki mortgage sektöründe merkezi bir role sahip olduğunu belirterek, “İkisinin de ortakları ya da sahipleri değişmeyeceği için yapacağımız yardımı şirket kurtarma olarak tanımlamak yanlıştır. Yönetimimizin özel şirketleri kurtarmayla ilgilenmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bush bankacılık sektöründeki sıkıntılara, mortgage kuruluşları Fannie Mae and Freddie Mac’e yardım kararına ve IndyMac’e el konmasına rağmen mevduat sahiplerinin endişelenmemesi gerektiğini belirterek, “100 bin dolara kadar olan hesaplar sigorta güvencesindedir. Bankada mevduatınız varsa sigorta sizi korur” diye konuştu
 

Hisse Başarıyla eklendi